Luk

Når vi rydder op, kører vi til Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik

Da Pia Hornhaver og hendes mand flyttede fra hus til lejlighed, måtte de sande, at de havde for mange ting, der var for gode til at blive kasseret. Derfor besluttede Pia sig for at køre til Kræftens Bekæmpelses lokale genbrugsbutik for at donere alt deres overskydende indbo.

Efter godt 27 år i et skønt hus i Kirke Eskilstrup, knap 20 km syd for Holbæk, flyttede Pia Hornhaver og hendes mand for tre år siden til en mindre lejlighed i Holbæk. I forbindelse med nedpakningen af ægteparrets indbo blev det hurtigt tydeligt, at de ikke kunne have alt sammen med over på de 80 kvm, som de nu fik med den nye lejlighed.

-  Vi fik ryddet op og sorteret og alt det vi alligevel ikke rigtig brugte, men som var for godt til at smide ud. Alt det pakkede vi i nogle flyttekasser, som vi opmagasinerede i lejlighedens kælderrum i den tro, at det jo kunne være, at vi en dag ville få brug for det, fortæller Pia Hornhave og fortsætter:

- Men det gjorde vi ikke og lige før jul blev vi enige om, at vi realistisk set aldrig nogensinde ville få det brugt.

Pia besluttede sig derfor for, en gang for alle, at skille sig af med det overskydende indbo.

I stedet for at smide det til storskrald eller tage på lossepadsen, kørte hun hen med det til Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Holbæk Megastore.

Det er rart at støtte kræftsagen med de ting, som vi alligevel aldrig bruger
Grunden til at det netop var Kræftens Bekæmpelse, som Pia havde i tankerne var, at hun selv har været ramt af kræft.

-  Jeg har selv haft brystkræft og blev invalidepensionist på grund af kræften fordi det var så voldsomt. Jeg slås også stadig med en masse senfølger her 14 år efter, fortæller Pia Hornhaver og supplerer:

-  Det er rart at støtte kræftsagen med de ting, som vi alligevel aldrig bruger. Og så er det rart, at tingene går til et godt formål. Samtidig er det rart at vide, at andre kan få glæde af alle de ting.

Pia køber selv adskillige brugte ting i butikken. Her ses hun i en bluse hun har købt i butikken. Foto: Privat

Pia køber selv adskillige brugte ting i butikken. Her ses hun i en bluse hun har købt i butikken. Foto: Privat

Pia køber selv genbrug og upcycler
Det er ikke første gang, at Pia donerer ting til genbrugsbutikken. Siden butikken slog dørene op for lidt over et år siden, har hun løbende været forbi med småting. Men det er første gang, at hun donerer en masse ting på én gang og udover den gode følelse af at hjælpe Kræftens Bekæmpelse, føles det rart at have et kælderrum, der ikke længere er propfyldt til randen.

-  Det er bare win-win, lyder det fra Pia, som bl.a. donerede en masse legetøj, som børnebørnene er vokset fra, porcelæn, fade og Trip Trap bakker.

De flettede kurve har Pia købt i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik og så har hun upcyclet dem ved at male dem vide, så de passer ind i det øvrige interiør. Foto: Pia Hornhaver.

De flettede kurve har Pia købt i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik og så har hun upcyclet dem ved at male dem vide, så de passer ind i det øvrige interiør. Foto: Pia Hornhaver.

Pia nøjes dog ikke med at forære sine ting væk til butikken. Hun køber også selv ting i butikken.

-  Jeg har købt noget tøj, nogle lysestager og lidt legetøj, når børnebørnene skal have lidt 'nyt'. Mange gange fejler det jo slet ikke noget, fortæller Pia.

Pia har også købt en del flettede kurve i butikken, som hun tager med hjem og upcycler dem ved bl.a. at male dem enten hvide eller sorte. Kurvene bruger hun som opbevaring af diverse toiletartikler og skønhedsprodukter.

Donationer er altafgørende for at skabe overskud
Det er bl.a. mennesker som Pia, der er skyld i, at foreningens 16 genbrugsbutikker har kvalitetsgenbrug på hylderne og at de til sammen solgte for mere end 41 millioner genbrugsvarer sidste år.

Om Kræftens Bekæmpelse Genbrug:
Kræftens Bekæmpelse Genbrug har eksisteret siden 1991 og findes i dag i 16 forskellige byer. Al overskuddet fra butikkerne går til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse. Kræftens Bekæmpelse Genbrug drives af knap 1000 frivillige landet over.

Har du ligesom Pia ting, du ikke længere bruger?
Så kom ned med dem i en af vores genbrugsbutikker.
Læs mere her