Luk

Hvad betyder coronavirus for vores aktiviteter, arrangementer og det frivillige arbejde generelt? Få svar her - vi opdaterer i takt med at situationen udvikler sig.

Opdateret 25. februar 2021

Myndighederne har meldt ud, at der træder en delvis genåbning i kraft 1. marts. Vi er lige nu ved at undersøge, hvad det betyder for vores frivilligaktiviteter. Vi opdaterer snarest. 

Myndighederne har skærpet forsamlingsforbuddet i det offentlige rum fra 10 til 5 personer og fordoblet afstandskravet fra 1 til 2 meter. Følgende restriktioner gælder i Kræftens Bekæmpelse foreløbigt til 28. februar 2021:

Foreningslivet kan ikke samles indendørs, og vi henstiller til, at man i lokalforeninger, regionsudvalg og i regi af Stafet for Livet afholder møder digitalt. Se særskilt afsnit om afholdelse af digitale møder her

Tag fat i din konsulent eller dit områdekontor hvis du har brug for hjælp.

Vores genbrugsbutikker følger corona-kravene til detailhandlen og holder lukket til og med 28. februar 2021. 

Kræftrådgivningerne
Det er i øjeblikket nødvendigt med forudgående tidsbestilling til rådgivningssamtale i kræftrådgivningerne. Vi opfordrer til at rådgivningssamtaler så vidt muligt afholdes telefonisk eller som videosamtale på Teams.

Aftales fysisk fremmøde i rådgivningen, så skal man være opmærksom på myndighedernes anbefalinger om hygiejne og afstand, benytte mundbind og holde to meters afstand. Siddende må man gerne tage mundbindet af, hvis reglerne for afstand kan overholdes.

Grupper og øvrige aktiviteter er omlagt eller aflyst indtil videre. Kontakt din nærmeste kræftrådgivning omkring dette.

Mød ikke op i kræftrådgivningen, hvis du har symptomer på COVID-19.

Generelle retningslinjer i Kræftens Bekæmpelse:

  • bliv hjemme ved symptomer som mild forkølelse, hoste, feber og muskelømhed
  • undgå fysisk kontakt som at give hånd og kram
  • vask hænder tit eller brug håndsprit
  • følg lokale og nationale myndighedsudmeldinger vedr. forsamlinger
  • hold afstand på 2 meter – mindst to meter for sårbare grupper 


Hold dig opdateret
Myndighedernes anbefalinger og tiltag omkring coronavirus (Covid-19) kan bl.a. findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk, Politi.dk (specielt om regler for afholdelse af arrangementer mv.), ligesom man på DR.dk og TV2.dk løbende kan følge udviklingen.

Har du generelle spørgsmål kontakt dit lokale områdekontor og/eller rådgivning, eller ring eller skriv til Frivillig Indsats på 35 25 75 03 og frivillig@cancer.dk.