Luk

Vi får mange spørgsmål om, hvad coronavirus betyder for vores aktiviteter, arrangementer og det frivillige arbejde generelt. Få svar på spørgsmål på siderne her, der opdateres jævnligt, som situationen udvikler sig.

Coronaen holdt sit indtog i dette forår, og lige nu tyder intet på, at smittespredningen hverken holder pause eller forsvinder de næste mange måneder. Kræft holder desværre heller ikke pause – og kræft er ikke et forbigående fænomen, men den sygdom, som flest danskere dør af. 1 ud af 3 danskere får kræft, inden de fylder 75 år.

Ingen skal stå alene med kræft, og vi viser i Kræftens Bekæmpelse samfundssind ved på den ene side at tage hensyn til den alvorlige virussmitte og på den anden side at fortsætte vores arbejde under de forudsætninger, der nu engang er givet os under covid-19.

Myndighederne bekendtgør med jævnlige mellemrum såvel lokale som nationale tiltag for at begrænse coronasmitte i Danmark. Hos Kræftens Bekæmpelse følger vi myndighedernes anbefalinger og gør, hvad vi kan for at overholde alle krav og regler.

Knæk Cancer, Lyserød Lørdag, Landsindsamling, Stafet for livet og mange andre arrangementer fortsætter vi med at afholde. Også patientstøttearbejdet i rådgivningerne og lokalforeningerne kører videre. Det kommer ikke nødvendigvis altid til at ske på samme måde som tidligere. Noget bliver f.eks. ændret til digitale events, men det sker altid med sikkerheden og trygheden i fokus. For der er hårdt brug for de indsamlede midler og for at hjælpe dem, som har kræft inde på livet. Bidrag, som er afgørende, og er med til at bane vejen for, at færre får kræft. At flere overlever kræft. Og at endnu flere har et godt liv efter kræft.

Frivillige og medarbejdere i Kræftens Bekæmpelse vil derfor fortsat vise sammenhold og fællesskab og bidrage til, at kræftramte og deres pårørende ikke bliver glemt i coronaens skygge.

Konkrete retningslinjer for dit frivillige arbejde
I menupunkterne kan du læse om de konkrete restriktioner, som gør sig gældende for aktiviteter i Kræftens Bekæmpelse.