Luk

Landsindsamlingen 2021

Om Landsindsamlingen søndag d. 11. april 2021.

Det arbejdes frem imod en husstandsindsamling suppleret med en digital indsamling. Endelig beslutning om formen besluttes primo marts.

Husstandsindsamlingen bliver gennemført med en række særlige forholdsregler i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer.

Der bliver stillet mundbind, håndsprit og handsker til rådighed for indsamlingsledere og hjælpere, samt mundbind og håndsprit til indsamlerne. Desuden kan man bestille afstandsafmærkende tape til brug på indsamlingsstedet.

Hver indsamler får en håndsprit og mundbind med på ruten, og vi bruger de store faste indsamlingsbøtter, som nemt kan holdes ud i strakt arm eller alternativt kan stilles på dørmåtten, så der kan holdes afstand til giver.

I SAM findes under Dokumenter / Vejledninger ’Drejebog til at undgå smittespredning’, hvor vi beskriver hvilke anbefalinger og værnemidler, vi stiller til rådighed og anbefaler på indsamlingsstedet og til indsamlere og indsamlingsledere.

Vi tager COVID-19 seriøst og arbejder med to scenarier 

Det er givet, at vi fortsat skal forholde os til COVID-19 i år. Derfor arbejdes der også med to scenarier:

  1. ’Scenarie 1’ er en landsindsamling, hvor COVID-19 er på et niveau, der tillader en fysisk indsamling. Det er det forventede scenarie, og det rummer både dør-til-dør og digital indsamling.
  2. ’Scenarie 2’ er et nødscenarie, der kun sættes i spil, hvis en fysisk indsamling ikke er mulig inden for gældende restriktioner og retningslinjer. Der vil i så fald være tale om en 100 procent digital indsamling.

Som omtalt på kampagnestartmøderne vil der blive taget stilling til, om vi skal gå fra ’Scenarie 1’ til ’Scenarie 2’ primo marts.

Hvis vi, tvunget af omstændighederne, må overgå til ’Scenarie 2’ med en udelukkende digital indsamling til følge, vil det ske med værktøjer og god støtte fra landskontoret. Dette gælder også i det særlige tilfælde, at enkelte regioner er lukket ned, mens andre forbliver åbne - det vil I blive informeret om.

Hvorfor gennemfører Kræftens Bekæmpelse ikke blot digital kampagne, men fastholder en fysisk hus- og gadeindsamling? 

Når vi går fra dør til dør i hele landet, handler det om mere end at samle penge ind. Den årlige landsindsamling er en dag af vital betydning for Kræftens Bekæmpelse, og hvor vi engagerer danskerne bredt i kræftsagen.  Det er en vigtig markering for befolkningen, der her står sammen, bakker op om kræftpatienterne og viser sin støtte til alle kræftramte og deres pårørende. Landsindsamlingen betyder også meget for både indsamlingsledere og indsamlere, som hvert år har en dag, hvor de mindes og skaber nye gode oplevelser sammen.

Kontakt til indsamlere

Vi anbefaler, at I skriver og ringer til sidste års og tidligere års indsamlere for at høre, om de vil have en rute søndag d. 11. april. Vent ikke til efter 1. marts med at kontakte indsamlerne - det tager tid at få fat i alle tidligere indsamlere, og det tager tid at hverve nye indsamlere. Derfor kontakt dine indsamlere og hør om de vil gå tre timer for kræftsagen i år.

Skulle det ske at den fysiske indsamling ikke kan gennemføres og vi har ’scenarie 2’, kan I alligevel opfordre jeres indsamlere til at oprette digitale indsamlinger, og I vil få tekst og billeder, som I kan bruge specifikt til den kommunikation.

Bestilling af materialer

I kan roligt bestille materialer til den fysiske indsamling. De bliver sendt ud i uge 11, 12, 13 og 14, og de leveres mandag/tirsdag, så skulle beslutningen primo marts være, at Landsindsamlingen skal overgå til en udelukkende digital indsamling, bliver jeres materialer stående på vores lager.

For øvrige spørgsmål og henvendelser kontakt landskontoret på landsindsamling@cancer.dk eller telefon 35 25 75 04.