Luk

Gør en forskel – bliv sundhedsformidler!

Kræftens Bekæmpelse - Ikast Lokalforening søger unge frivillige til at forebygge kræft gennem sundhedsformidling.


Vil du gerne være med til at forebygge kræft – og interesserer du dig for formidling af budskaber? Så har vi brug for dig. Vi søger nemlig unge frivillige, der er udadvendte, imødekommende og har lyst til at gå i dialog med elever på grundskoler om rygning.

Baggrunden er, at rygning er den største enkeltstående årsag til kræft – men lige nu er det sådan, at hver dag begynder 40 børn og unge at ryge. Det svarer til over 14.000 på et år. Det vil vi lave om på - vores vision er, at i 2030 er der ingen børn eller unge, der ryger!Opgaven

Opgaven som frivillig sundhedsformidler går ud på at undervise folkeskolens udskolingsårgange om tobaksforebyggelse. For at kunne gøre det får du en uddannelse på 5 timer, hvor du dels får en faglig viden om rygning, dels kompetencer til at undervise og gode redskaber til at gå i dialog med de unge. Selve undervisningen foregår ude på skolerne i skoletiden, og du skal regne med at bruge 2-3 timer pr. gang, afhængig af det konkrete arrangement.

Vi søger

Vi forestiller os, at du er mellem 17 og 22 år.

Vi tilbyder

Introduktionsmøde

Hvis du er interesseret i at vide mere om opgaven, så håber vi at se dig til vores introduktionsmøde tirsdag den 20. august 2019 kl. 16 til ca. 18 i Frivilligcentret, Kongevejen 62, Ikast.

Her vil Inger-Lise Katballe, som er formand for Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Ikast-Brande, sammen med specialkonsulent Bruno Langdahl fra Kræftens Bekæmpelse fortælle mere uddybende om opgaverne og de redskaber, du vil få til rådighed. Du vil også få mulighed for at møde andre interesserede sundhedsformidlere, hvilket selvfølgelig er vigtigt, så I også har mulighed for at arbejde sammen.Sundhedsformidlerkursus

Vi håber, at du også har lyst til at melde dig til sundhedsformidlerkurset, som finder sted mandag den 9. september kl. 16-21, ligeledes i Frivilligcentret, og selvfølgelig til arbejdet som sundhedsformidler.

Vi arbejder sammen med Ikast-Brande Kommunes skolevæsen om opgaven. Det sker ved, at skolerne giver besked om, hvor og hvornår de gerne til have besøg af en sundhedsformidler, og vi tilrettelægger så en fordeling af opgaverne mellem sundhedsformidlerne.

Tilmelding
Af praktiske/forplejningsmæssige hensyn vil vi bede om, at du tilmelder dig til introduktionsmødet senest mandag den 19/8 kl. 12 på e-mail ilkatballe@hotmail.com. Hvis du har spørgsmål inden mødet kan du også kontakte mig på mobil 53 80 23 59.

Vel mødt

Inger-Lise Katballe
Formand for Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Ikast-Brande

Kontakt

Har du spørgsmål, kan du kontakte Inger-Lise Katballe på

Info om jobbet


Annoncen udløber

09. september 2019

Arbejdsadresse

Kontakt

Har du spørgsmål, kan du kontakte Inger-Lise Katballe på