Luk

Årets første Stafet For Livet er afholdt

I lørdags blev årets første Stafet For Livet afholdt. Sæsonen blev på smukkeste vis skudt i gang i Ikast, hvor der for første gang nogensinde var stafet. Frem til den 22. september er der stafetter yderligere 77 steder rundt om i landet. 

Lysceremoni i Ikast

Der blev holdt en rørende lysceremoni i Ikast.

Fra Hjørring og Frederikshavn i nord til Sønderborg og Skærbæk i Syd – og østpå til Rønne.

Stafet For Livet er en landsdækkende begivenhed, som vokser år for år. I år har syv nye byer meldt sig, så Stafet For Livet nu bliver holdt 78 steder rundt om i landet.

En af de nye byer er Ikast, som afholdt sin første stafet nogensinde i lørdags. Der var stor opbakning til arrangementet. 559 deltagere og 20 hold var med i Ikast, og de tilbagelagde tilsammen over 13.000 kilometer.

Om aftenen blev der holdt en smuk lysceremoni. Deltagerne skrev personlige hilsner på lysposer for at støtte dem, der er ramt af kræft og for at mindes dem, der har mistet livet til kræft. Poserne blev efterfølgende sat sammen til et hjerte, som stod og lyste op i mørket. 

Sammen om en fælles sag
Det var et flot arrangement, der var stablet på benene i Ikast med fire livebands og en stor scene til underholdning. Der var også masser af tilbud til børnene, som både kunne hygge sig i det kreative værksted, lave bål med lokale FDF’ere og løbe børnestafet, hvor man sluttede af med at 'slå kræften af tønden'. 

Bag arrangementet står blandt andre Katrine Vinther, der er næstformand i Styregruppen og holdtovholder. Hun glæder sig over det fællesskab, som Stafet For Livet skaber.

- Jeg bliver rørt af at se folk, der går sammen for en fælles sag. Det er bare så stærkt, siger Katrine Vinther.

Den store opbakning til Stafet For Livet glæder også Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen.

- Stafet For Livet er en helt særlig og rørende begivenhed, der samler, skaber fællesskab og sætter fokus på, hvad det vil sige at leve med kræft, hvad enten man er patient eller pårørende. Med den imponerende tilslutning på 78 byer nærmer Stafet For Livet sig en folkelig bevægelse, og det glæder mig, siger Helen Bernt Andersen.

Stafet For Livet har fået ny app

Stafet For Livet har fået ny app. Foto: Forening og Frivillige

Ny app
Vi har i år fået ny Stafet For Livets app, hvor du kan få alle informationer om din lokale stafet lige ved hånden. Appen kan også bruges som rundetæller, og du kan følge med i indsamlingen under 'statistik'.

Hent appen i App Store eller på Google Play. Hvis du har den gamle app installeret på din telefon, skal du huske at opdatere. Hvis det ikke virker, så slet den gamle app og installer på ny.

Om Stafet For Livet
Stafet For Livet er et døgn med holdstafet og aktiviteter, der sætter fokus på kræftsagen, giver håb og støtte til alle, der er berørt af kræft. Stafetten varer 24 timer for at symbolisere, at det er hårdt arbejde døgnet rundt at leve med kræft. 

De fleste af deltagerne ved Stafet For Livet har selv haft kræft tæt inde på livet. Enten som 'Fightere', der lige nu kæmper eller har kæmpet med kræft, eller som pårørende.