Luk

Årets repræsentantskabsmøde afholdes på en ny måde

På grund af situationen med coronavirus har forretningsudvalget i Kræftens Bekæmpelse besluttet at afholde det årlige repræsentantskabsmøde på anden vis end normalt. Vi kommer desværre ikke til at mødes i Kolding, men afvikler mødet ved brug af digitale drøftelser og afstemninger i stedet.

19. marts 2020
FORENING & FRIVILLIGE

Sådan så det ud sidste år, da vi mødtes til repræsentantskabsmøde i Kolding. I år bliver rammerne noget anderledes. Foto: Nille Gry Klinge.

Det traditionsrige repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse bliver i år desværre ikke afholdt i Kolding, der ellers skulle have dannet ramme om mødet den 2.-3. maj.

Det har et enigt forretningsudvalg i Kræftens Bekæmpelse i dag besluttet grundet den alvorlige situation med coronavirus i Danmark. I stedet bliver mødet afviklet ved brug af digitale drøftelser og afstemninger. Det afholdes på samme datoer som det fysiske møde.

Der er normalt op mod 500 deltagere fra hele landet på repræsentantskabsmødet. Heriblandt tidligere og nuværende kræftpatienter samt pårørende til kræftramte.

- Mange af deltagerne er særligt udsatte i forhold til coronasmitte. Som situationen er nu, ville det ikke være forsvarligt gennemføre mødet på normal vis, siger formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

Hun understreger, at Kræftens Bekæmpelse følger alle retningslinjer fra myndighederne om at undgå smitte. Og selvom der er et stykke tid til den 2. maj, og meget kan nå at ændre sig, har foreningen besluttet at afholde mødet ved hjælp af digitale drøftelser og afstemninger frem for at møde fysisk.

- Jeg havde glædet mig til repræsentantskabsmødet, som er et årligt højdepunkt i Kræftens Bekæmpelse. Det er her, vi lægger kursen for foreningens videre arbejde, og det er en kæmpe inspiration for mig at deltage i mødet med mine fantastiske frivillige kollegaer. De udgør foreningens hjerte. Også blandt frivillige vil der uden tvivl være skuffelse, men samtidig er jeg sikker på, at alle vil bakke op om beslutningen, siger hun.

Sidst sket under 2. verdenskrig
Normalt afholdes repræsentantskabsmødet over to dage, der ud over det formelle repræsentantskabsmøde også byder på samtaler, drøftelser, oplæg, markedsstande, middag, underholdning og meget mere. I år er det udelukkende det formelle repræsentantskabsmøde, der afvikles.

Det vil fortsat være delegerede fra lokalforeninger og regionsudvalgte samt hovedbestyrelsen og andre inviterede, der har mulighed for at tilmelde sig repræsentantskabsmødet. Og man kan fremsætte forslag og opstille til valg gennem de vante kanaler. Der vil blive udarbejdet en mere detaljeret plan for, hvordan det rent praktisk kommer til at foregå. Vi har foreløbigt lavet et afsnit med mere information om repræsentantskabsmødet under vores ’Spørgsmål og svar om coronavirus’ her på frivillig.dk.

Du kan læse mere om repræsentantskabsmødet og tilmelde dig her:

Repræsentantskabsmøde 2020

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Kontakt din lokale konsulent eller områdekontor, eller ring til sekretariatet på tlf. 35 25 75 03 eller frivillig@cancer.dk.

I Kræftens Bekæmpelses vedtægter er der ingen formkrav for afviklingen af repræsentantskabsmødet. Én gang før har man i foreningens historie besluttet ikke at holde det på normal vis. Det var under besættelsen til valget til hovedbestyrelsen i 1943-44, som blev afviklet skriftligt via post.