Luk

Bedste julesalg nogensinde

Traditionen tro gæstede IGEN Roskilde Kræftens Bekæmpelse på Strandboulevarden med en jule-pop-up butik. Butikken blev sat op af de arbejdsomme frivillige tirsdag den 3. december. De følgende to dage strømmede en stor del af Kræftens Bekæmpelses ansatte til for at købe julepynt, nisser, stager og porcelæn til gode genbrugspriser.

6. december 2019
Nille Gry Klinge, Forening og Frivillige

Leder af regnskabsafdelingen Susanne Gregersen kommer ud af lokalet ved den store kantine, hvor julebutikken lige er åbnet. Hun har fået stillet et parti juleplatter til side – de skal bruges til hendes runde fødselsdag den 15. december, hvor gæsterne skal spise risalamande.

- Jeg køber noget hvert år, når IGEN kommer, for der er så mange gode ting. Nu har jeg ikke mere tid i dag, men de er her også i morgen, så der må jeg gå på restsalg, smiler Susanne.

IGEN er en del af decembertraditionen, mener Mette Lolk Hanak. Foto: Nille Gry Klinge.

Det er nærmere reglen end undtagelsen, at de ansatte gæster butikken mere end én gang i de dage, der er åbent. Mette Lolk Hanak er til daglig chef for Kræftens Bekæmpelses forebyggelsesafdeling. Også hun går all-in på julemarkedet.

- Jeg er her hvert år og synes, det er så hyggeligt. Det er en del af vores decembertradition, at IGEN kommer og gør, at vi allesammen kommer i julestemning, fortæller Mette. 

Hun har fundet både en jule-bulldog og papirklip til træet, og hun udelukker ikke et genbesøg allerede i frokostpausen på denne første dag. For man skal også være hurtig, hvis man skal have lige præcis det julepynt, man har udset sig.

Der var lang kø i butikken hele formiddagen. Foto: Nille Gry Klinge.

Sjovt at være med
John Nielsen står bag kassen i dag sammen med Annie Bjørnbek. De to har været frivillige sammen i butikken i Roskilde i mere end 15 år, så de kender hinandens arbejdsgange og rutiner. John er dog med for første gang her på Strandboulevarden, og han er vældig imponeret over de mange kunder.

Det er sjovt at være med, synes John. Foto: Nille Gry Klinge.

- Det virker, som om tingene bliver revet væk, og det er dejligt og sjovt at være med til, siger John, som i øvrigt hæfter sig ved, at det næsten kun er kvinder, som kommer og handler her i Kræftens Bekæmpelse.

- Men det gør mig nu heller ikke så meget, smiler han.

Der var smil og julestemning. Foto: Nille Gry Klinge.

Julestemningen bredte sig over Strandboulevarden. Da butikken efter to dage lukkede ned igen, havde de ansatte købt ind og støttet kræftsagen med hele 18.200 kroner.  Det bedste julesalg nogensinde.