Luk

Bedste omsætning nogensinde for Kræftens Bekæmpelses genbrug

Danskerne er glade for at købe og give genbrug til Kræftens Bekæmpelse. Det ses på omsætningen, hvor det nu er gjort op, at IGEN omsatte for 31,8 mio. kr. i 2019, hvilket er rekord.

4. februar 2020
Nille Gry Klinge, Forening og Frivillige

De 14 store genbrugsbutikker, som Kræftens Bekæmpelses frivillige driver, omsatte for 31,8 mio. kr. i 2019. Det er over tre mio. kr. mere end i 2018, så det er en yderst tilfreds projektleder Tune Friis, som nu kan takke de frivillige for det flotte beløb. Det er nemlig den bedste omsætning nogensinde for IGEN.

Arvesager giver mere på bundlinjen
De godt tre millioner ekstra, som genbrugsbutikkerne har fået ind i 2019, kan ifølge Tune Friis dels tilskrives, at flere af butikkerne har haft højere vækst i kundestrømmen, og dels at der har været rigtig godt gang i arvesagerne i 2019.

- Arv har til alle tider udgjort en stor del af de midler, der går til Kræftens Bekæmpelse. Men de færreste ved nok, at der i arv også indgår bohave (eksempelvis møbler), som vi får doneret, og som vi efterfølgende sælger i butikkerne. Det bohave, vi har fået doneret i 2019, har været virkelig godt og salgbart, for det har skaffet en del ekstra omsætning, fortæller Tune Friis.

Der er tit kø i butikkerne. Her i Roskilde. Foto: Nille Gry Klinge.

Flere kunder i butikkerne
En anden væsentlig grund til at det er gået så godt for butikkerne er, at flere kunder har besøgt butikkerne.

- Vi kan se, at der har været 11 pct. flere kunder i vores butikker, end der var i 2018. Det giver helt naturligt flere ekspeditioner og dermed flere penge, siger Tune Friis.

Årsagen til de flere kunder er ikke helt så let at påvise, men Tune Friis mener, der er flere faktorer i spil:

- Vi kan se, at der i det hele taget er fokus på bæredygtighed og genanvendelse som en samfundstendens. Med andre ord er det blevet trendy at købe genbrug, for man gør det nu også for miljøets skyld og ikke kun fordi, det er billigere. Vi har også haft fokus på at få flere kunder i butikken via sammenhæng med andre af Kræftens Bekæmpelses indsatser og via vores markedsføring, fortæller han.

Tune Friis er dog ikke i tvivl om den største årsag til det flotte årsregnskab; nemlig de frivillige, der hver dag gør en kæmpe indsats for at holde butikkerne i gang, og uden hvem, IGEN ikke ville kunne eksistere.

IGEN går nu et spændende år 2020 i møde, særligt med åbningen af butik nr. 15 i Næstved den 12. marts.