Luk

Bliv inspireret: sådan takker Viborg lokalforening de frivillige

Stemningen var høj, da Viborg lokalforening inviterede frivillige til en aften, hvor første og vigtigste punkt på dagsordenen var at anerkende de frivilliges store arbejde.

18. januar 2023
Af Rikke Steenbech, Patientstøtte og Frivillig Indsats

Traditionen tro stod menuen til årets nytårskur på tapas. Foto: Helle Vestergaard Ibsen

Et nyt år er oprindet, og det kan give anledning til at se tilbage og sige tak for det forgangne år. Netop det gjorde Viborg lokalforening, da de markerede begyndelsen af 2023 med en nytårskur for foreningens frivillige.

- Vi synes, det er vigtigt, at de frivillige føler, at vi siger tak og anerkender det arbejde, de gør, siger Lone Maagaard, der er Kasserer i Viborg lokalforening og var en af arrangørerne bag årets nytårskur.

Anledning til at møde hinanden  
Det er femte år nytårskuren afholdes. Arrangementet giver anledning til, at de frivillige kan mødes på kryds og tværs, og bestyrelsen i lokalforeningen kan få et indblik i de frivilliges arbejde.

- Vi synes, det er væsentligt, at lokalforeningen kan mødes med de frivillige, da vi ikke møder dem så tit. Vi kan også mærke, at de frivillige synes, det er dejligt at mødes på tværs, for de kender heller ikke alle hinanden eller ved, hvad hinanden laver, siger Lone Maagaard.

Ifølge Lone Maagaard er deltagerne meget interesserede i at høre om andres initiativer, og lejligheden benyttes også til at forklare, hvad lokalforeningen arbejder med.

Ifølge Cristina Danciu, der er formand for en kunstgruppen i Viborg lokalforening, er stemningen altid høj til nytårskur. Foto: Helle Vestergaard Ibsen

Betyder meget at blive anerkendt
Blandt deltagerne var Cristina Danciu, der kan skrive under på, at nytårskuren er et vigtigt arrangement for de frivillige.

- Først og fremmest er det hyggeligt, og det betyder utroligt meget at blive anerkendt. Vi får en god snak og hilser både på nye og kendte ansigter, og det har vi ikke så ofte mulighed for, så det er dejligt, siger Cristina Danciu.

 Cristina Danciu ser hvert år frem til at invitationen til nytårsarrangementet rammer hendes indbakke – særligt efter tre års corona pause.

Gentager succesen i 2024
Ifølge Lone Maagaard er ambitionen, at 2024 skal indvies med endnu en nytårskur. Det er hun helt sikker på, at der blandt deltagerne også er en klar forventning om, da det er de samme deltagere, der kommer år efter år – og hos Cristina Danciu er der da heller ingen tvivl:

- Selvfølgelig kommer jeg igen næste år.

5

Kommentarer

Anne Lund Det er en rigtig god ide at invitere frivillige - det giver så meget sammenhold og fællesskab for en Lokalforening - i Lemvig har vi gjort det de sidste 3 år og gør dete igen i 2023. Dog ikke nytårskur - men frivilligfest med forskelligt indhold. Kan herfra også kun anbefale det.

19. januar 2023 19:00

Sri Sai Das Rigtig god  ide.  Hvor mange inviterer I - ca. tal.  Tager I nogle emner til foredrag eller debat?  
Vil drøfte det med bestyrelsen - at vi i Rudersdal også bør “invester” i dette vigtig pleje af frivillige.

20. januar 2023 16:31

Liva Justesen

Liva Justesen Det lyder rigtigt godt

26. januar 2023 14:55

Liva Justesen

Liva Justesen Hvordan financierer I sådan et arrangement?

26. januar 2023 14:56

Lone Maagaard

Lone Maagaard Tak for jeres positive tilbagemeldinger. 
Vi inviterer de frivillige, der laver patientstøtte arbejde. Vi kunne også tage flere med, men så skal vi ud og finde større lokale, så derfor er den landet der. 
Det er lokalforening, der betaler. I år gå noget af ISOBRO midlerne til det. 

1. februar 2023 09:11