Luk

Dag 2 på Folkemødet: Frivillige får meget ud af debatterne

Marianne Karstensen og Kirsten Halskov Madsen fra Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg er med til Folkemødet på Bornholm for at deltage aktivt i debatter. På dag 2 overværede de flere debatter, der gjorde stort indtryk på dem. Se deres videodagbog her.

15. juni 2019
VIDEO: RIKKE HOLM, FORENING OG FRIVILLIGE
Klik her og se Marianne og Kirstens anden videodagbog fra Folkemødet.

Fredag fik Marianne Karstensen og Kirsten Halskov Madsen for alvor taget hul på debatterne til Folkemødet. De fremhæver flere debatter, som var rigtig spændende for dem at deltage i. 

For eksempel var der en paneldebat i Kræftens Bekæmpelses telt om ulighed i sundhed.

- Vi snakkede både om det strukturelle og det konkrete i forhold til ulighed i samfundet. Helen Bernt Andersen, vores formand, talte meget om, at for at rykke stærkt og hurtigt og konkret, er det vigtigt med alliancer, og jeg synes også, det er rigtig vigtigt, at vi på de forskellige niveauer i Kræftens Bekæmpelse arbejder med alliancer, så vi får andre aktører ind end os selv i forhold til at skabe mindre ulighed i samfundet, fortæller Marianne Karstensen, som er formand for regionsudvalget i region Hovedstaden.

Unge gjorde stort indtryk
Marianne Karstensen og Kirsten Halskov Madsen overværede også en debat om tidlig diagnose af kræft. Et emne, som Marianne Karstensen beskriver som et 'hjertebarn', og som fylder meget i deres frivillige arbejde. Derudover fremhæver Marianne og Kirsten et event, hvor tre pårørende fortalte om kærlighed og alvorlig sygdom.

Det gjorde også et stort indtryk på 
Kirsten Halskov Madsen, da nogle unge gik på scenen og fortalte om deres kræftsygdom.

- Unge mennesker skal jo ikke have kræft. Og når de så ikke bare får kræft, men har livstruende kræftsygdom og fortæller deres hjerteskærende historie, så gør det altså et kæmpestort indtryk. De er så modige, at de stiller sig op på scenen her, fortæller Kirsten Halskov Madsen, som er 
formand for regionsudvalget i region Midtjylland.

Se mere om, hvad de to regionsudvalgsformænd oplevede på dag 2 på Folkemødet i deres videodagbog øverst i artiklen.