Luk

Danmarks mest fantastiske frivillige er fundet

Jesper Rotvig Jensen, som er frivillig i Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Odense, blev torsdag aften kåret som Danmarks mest fantastiske frivillige. Jesper og de ni andre finalister blev hyldet for deres store engagement på Østerbro i København. Coop, Røde Kors, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse står bag prisen.

12. november 2018
Forening og Frivillige

De startede som 207 nominerede frivillige på tværs af hele landet, blev skåret ned til ti finalister, og nu er prisvinderen udnævnt. Den 29-årige Jesper Rotvig Jensen er blevet Danmarks mest fantastiske frivillige. Med æren følger 25.000 kr. sponseret af Coop til Jespers frivillige arbejde. 

Jesper er formand for Fonden for De Raske Unge, formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Odense samt medlem af forretningsudvalget og hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse. 

Det var en ydmyg og rørt prisvinder, der torsdag aften modtog prisen:

”Jeg bliver næsten helt rørt. Det er fantastisk. At få en nominering af en, der kender mig godt – det er jo fantastisk, at der er en anden, som sætter ord på, hvem jeg er og hvor fantastisk jeg er. Og så at komme i finalen, hvor man allerede føler sig som en stor vinder, fordi man er pavestolt af sig selv og rigtig ydmyg over, at man er kommet i den situation. Og lige pludselig bliver man udråbt som vinder. Jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår det endnu. Men jeg har det ret fantastisk”, fortalte Jesper efter prisoverrækkelsen.

Flotte ord med på vejen

En enig jury kårede Jesper Rotvig Jensen som Danmarks mest fantastiske frivillige. Frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse og medlem af juryen, Charlotte Gerhauge, fortæller om årets prisvinder: 

"Jeg ved, at Jesper er gået ind i kræftsagen og sit frivillige arbejde med et stort, personligt engagement. Han inddrager og anerkender sine medfrivillige, og han formår at få alle frivillige til at føle sig som en del af fællesskabet. "

Charlotte Gerhauge fremhæver, at Jesper Rotvig Jensen har bidraget til, at langt flere unge involverer sig i det lokale arbejde for kræftsagen. Han er samtidig med til at skabe sammenhæng mellem unge og ældre i foreningslivet. Og så er han med til at sikre vigtigt politisk fokus:

"Sammen med lokalforeningen har Jesper været med til at få vigtige indsatser for kræftsagen som Røgfri Fremtid og pårørende på den politiske dagsorden. Han bidrager til kæmpe forskel for kræftpatienter og pårørende", siger Charlotte Gerhauge.

Videoportræt

Nedenfor kan du se et kort videoportræt af Jesper. Han fortæller blandt andet om, hvad hans motivation var, da han besluttede at blive frivillig Kræftens Bekæmpelse.