Luk

Det kan du glæde dig til i 2022

Der allerede masser af aktiviteter i kalenderen for 2022, som du som frivillig kan se frem til – lige fra Landsindsamling til Stafet For Livet, Soluge, Lyserød Lørdag og Knæk Cancer og meget mere. Også lokalforeninger og regionsudvalg har kalenderne fulde. Her får du et overblik over de største begivenheder i 2022.

18. januar 2022
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Et nyt år er i gang og med det kan vi se frem til mange frivilligaktiviteter, både i vores foreningsdemokrati og som en del af vores kampagner og indsatser.

Ikke alle datoer er endeligt på plads endnu, og mange flere aktiviteter vil med sikkerhed blive føjet til kalenderen efterhånden som året skrider frem. Men her er de begivenheder, du kan glæde dig til allerede nu:

Lørdag den 29. januar er der lokalforeningskonference. Konferencens tema er 'det gode bestyrelsesarbejde' og er du tilmeldt, kan du glæde dig til spændende oplæg og workshops. Selvom mange nok havde glædet sig til at mødes fysisk i Middelfart, betyder de høje smittetal, at konferencen desværre må afholdes afholdt digitalt. Til gengæld betyder det, at tilmeldingsfristen er forlænget og at mange flere kan deltage.

Læs mere om lokalforeningskonferencen

Generalforsamlinger i lokalforeningerne afvikles i løbet af januar, februar og marts. Generalforsamlingen er en lokalforeningens øverste demokratiske myndighed. Det er her, medlemmerne har mulighed for at være med til at bestemme, hvordan lokalforeningen skal udvikle sig, hvem der skal vælges ind i bestyrelsen og hvad I skal arbejde med i det kommende år. Du kan læse mere om generalforsamlingerne her:

Afholdelse af generalforsamling i din lokalforening

Søndag den 3. april går vi på gaden og samler ind til Landsindsamlingen. Det tager kun 2-3 timer at samle omkring 1.000 kroner ind, så du kan gøre en stor forskel ved at investere få timer. Du kan melde dig til her:

Meld dig til Landsindsamlingen

Stafet For Livet i Ringsted.

I starten af maj starter Stafet For Livet op, og sæsonen løber frem til og med september, hvor du kan deltage i stafetter over hele landet. Sidste år blev 66 stafetter afholdt. Du kan løbende følge med på stafetforlivet.dk og via de Facebook-sider, som mange af de lokale stafetter har oprettet.

Læs mere om Stafet For Livet

Fra den 26. april går det løs med Pink Cup, der er en del af Støt Brysterne. Pink Cup er landsdækkende golfturnering (18-hullers stableford turnering) for kvinder, som spilles til fordel for brystkræftsagen. I år er det 20. gang turneringen holdes. Se hvordan du kan være med:

Tilmeld dig Pink Cup

Repræsentantskabsmødet bliver afholdt den 7. og 8. maj. Repræsentantskabet er Kræftens Bekæmpelses øverste myndighed, som fastsætter foreningens vedtægter og vælger hovedbestyrelsen. Det består af repræsentanter for lokalforeningerne, repræsentanter fra regionsudvalgene, medlemmerne af repræsentantskabets præsidium samt hovedbestyrelsens medlemmer.

Du kan holde dig løbende orienteret om repræsentantskabsmødet her på frivillig.dk. du kan også læse mere om repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse her:

Læs mere om repræsentantskabet

Til Lyserød Lørdag samles der ind til brystkræftsagen.

I løbet af maj er det også tid til Den lokale soluge. Den lokale soluge handler om at give børn i landets børnehaver en mere solsikker hverdag. Derfor inviterer Kræftens Bekæmpelses Solkampagne frivillige til at besøge lokale institutioner for at opfordre dem til at vedtage en solpolitik.

Læs mere om solugen

I juni afholdes der både lokalpolitiske formandsmøder og valgmøder i regionsudvalgene. Hvis du er nysgerrig på vores forenings organisation, kan du læse mere her:

Sådan er Kræftens Bekæmpelse organiseret

Til august kan du glæde dig til en ny kursuspakke for frivillige. Der vil bl.a. være kurser i patientstøtte, frivillig ledelse, fundraising, kommunikation og meget andet. Indtil da kan du dykke ned i de kurser og den e-læring, der allerede findes her: 

Se kurser for frivillige

28. august er der Brysternes Motionsdag, der er en del af Støt Brysterne. Mere end 4.300 deltagere gik eller løb for Støt Brysterne i 2021. I år bliver eventen ligesom sidste år virtuel, hvilket betyder, at alle kan være med, da du og din familie eller venner går eller løber fra jeres egen eller anden valgfri adresse.

Meld dig til Brysternes Motionsdag

Lyserød Lørdag falder i år lørdag den 8. oktober. Det er dagen, hvor der samles ind til brystkræftsagen, mens gågader, torve, sportsbaner og butikker landet over er klædt i lyserødt.

Læs mere om Lyserød Lørdag

Knæk Cancer-værterne Natasja Crone, Louise Wolff og Andrea Elisabeth Rudoph jubler over rekordindsamlingen. Foto: Per Arnesen/TV 2

Knæk Cancer løber af stablen i uge 43 i oktober, hvor du kan lave din egen indsamling, købe lysposer, lave Knæk Cancer-blomster og meget mere for at samle ind til kræftsagen. Der er indsamlinger over hele landet, og det hele kulminerer med et stort Knæk Cancer-show på TV2.

Læs mere om Knæk Cancer

I løbet af november er der desuden politiske dialogmøder og regionsudvalgskonference, og det er også i november vi tager hul på næste års sæson i Stafet For Livet ved det store Kick off-arrangement.