Luk

Få politikerne til at tage ansvar for børns sorg

Ny video er et redskab, hvis du gerne vil hjælpe med at få børn som pårørende på dagsordenen i din kommune op til valgkampen. Lokale sorggrupper kan nemlig bidrage til, at børn og unge ikke står alene med deres sorg og bekymringer.

7. september 2021
Katinka Agger, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS
Familie fra Ringkøbing ramt af kræft

Da Carsten fik lymfekræft, påvirkede det hverdagen for hele hans familie. Derfor har hans børn gået i samtalegrupper for at have et sted at vende de ting, der er svære at tale om derhjemme. I videoen fortæller familien om, hvilken forskel det har gjort.

Når alvorlig sygdom rammer familien, skaber det ofte stor utryghed og sorg hos alle familiemedlemmer. Børn, der oplever alvorlig sygdom eller dødsfald hos forældre eller søskende, har brug for ekstra opmærksomhed, ekstra omsorg og ekstra sikkerhed for, at der er voksne der ser og hører dem.

Derfor kan de voksne omkring barnet, for eksempel lærerne i skolen, være med til at gøre en afgørende forskel.  

I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi for, at de voksne omkring barnet klædes på til opgaven. Og vi arbejder for, at der bliver etableret sorggrupper i skolerne. Sammen kan vi benytte valgkampen til kommunal- og regionsrådsvalget i november til at sætte ekstra fokus på emnet.

Mød Carsten og hans familie

For at understrege over for politikere og beslutningstagere, at sygdom rammer hele familien, har vi allieret os med Carsten, Iben og deres tre børn.  

Carsten bor i Ringkøbing og fik i 2016 konstateret lymfekræft. Både behandlingsforløbet og de varige senfølger har sat store spor hos alle i familien og ændret deres hverdagsliv.

I en ny video fortæller familien om, hvordan Carstens kræftforløb påvirker dem alle. Og børnenes budskab er klart: Det kan gøre en forskel at tale med andre voksne end mor og far. For eksempel en lærer fra skolen eller en voksen fra sorggruppen.

Brug videoen som redskab

Som frivillige kan du være med til at sprede budskabet om, at sygdom rammer hele familien og samtidig understrege over for politikere og beslutningstagere, at børns sorg er et voksent ansvar. Og her kan videoen med Carsten og hans familie være et redskab.

  • Du kan bruge den på lokalforeningernes og Stafet For Livets Facebooksider (se forslag til tekst nedenfor). 
  • Den kan også bruges som en del af dialogen med politikere og beslutningstagere. Du kan for eksempel vedhæfte den en skriftlig henvendelse eller afspille den til møder for at understrege budskabet og gøre det mere nærværende.
  • Videoen kan også bruges til arrangementer med foredrag og oplæg, for eksempel som en del af Stafet For Livets aktiviteter.

Hver dag er der fem børn i Danmark, som oplever at miste en mor eller far. Endnu flere lever med bekymringerne for en kritisk syg forælder. En familie fra Vestjylland fortæller om, hvordan de har oplevet at familien blev ramt af kræft.

Du kan se videoen herover. Ønsker du at downloade den, så følg vejledningen nedenfor:

VEJLEDNING TIL DOWNLOAD 
Følg linket nedenfor. Kør herefter musen hen over videoen. Du kan nu se tre små prikker i nederste højre hjørne af videoen. Klik på de tre små prikker og vælg 'download'.  

Link til download

BRUG VIDEOEN PÅ FACEBOOK

I kan downloade vidoen og selv lave et opslag på Facebook. Nedenfor finder I forslag til tekst til et opslag med videoen på Facebook.

Hjælp os med at sprede budskabet.

Hver dag er der fem børn i Danmark, som mister en forælder. 40.000 børn om året oplever alvorlig sygdom hos en forælder.

Børn i sorg fortæller ofte, at de føler sig ensomme, oplever at være anderledes end deres jævnaldrende og kan have svært ved at koncentrere sig i skolen.

Det skal vi gøre noget ved, og vi har brug for din hjælp.

Sæt teksten på dit profilbillede og lad os vise, at vi står sammen om at sprede budskabet om, at børn som pårørende skal på dagsordenen i vores kommune.

For ingen børn skal stå alene med sorg.

2

Kommentarer

I skriver i vejledningen: Kør herefter musen hen over videoen. Du kan nu se tre små prikker i nederste højre hjørne af videoen. Klik på de tre små prikker og vælg 'download'.
Jeg kan ikke se nogen små prikker og vælge download, kan I hjælpe med en anden vejledning? 

10. september 2021 09:23

Katinka Agger

Katinka Agger Kære Annegrethe
Du skal først klikke på det røde link, hvor der står 'Link til download'. Herefter kommer du ind på en ny side med videoen, hvor de tre små prikker meget gerne skulle være i nederste højre hjørne. 

Venlig hilsen Katinka Agger, Frivillig Indsats

10. september 2021 12:47