Luk

Anja er i gang med at finde indsamlere: ’Jeg møder folk med venlighed’

Planlægningen af Landsindsamlingen er i fuld gang, og der er heldigvis allerede mange danskere, der har meldt sig som indsamlere. Men vi har stadig ledige ruter, så her kan du få inspiration til, hvordan du får flere indsamlere.

17. marts 2021
TRINE PORRET RANDAHL LARSEN, FUNDRAISING & MEDLEMMER

Vi har skruet op for kampagnen på sociale medier, og snart vil der komme reklamer på tv, som opfordrer indsamlere til at melde sig. Arkivfoto: Nille Gry Klinge.

Anja Nalholm Nielsen er ny kampagneleder og aktiv i lokalforeningen i Randers. Til daglig er hun ansat ved Åby bibliotek og arbejder med litteraturarrangementer.

- Fra mit daglige arbejde ved jeg, at når man arbejder med frivillige, så er det den gode vilje, vi lukrerer på. Det er den venlige stemning, der er afgørende, siger Anja.

Selv om hele arbejdsgruppen omkring Landsindsamlingen i Randers indtil videre kun har mødtes digitalt på Teams, så er stemningen god omkring at lave en vellykket landsindsamling.

- Man kan jo ikke tage en kage med på Teams, men vi har det hyggeligt, og stemningen er positiv og opmuntrende og uformel. Hvis der for eksempel skulle ske en lille fejl, så retter vi op på det, fortæller Anja Nalholm Nielsen.

Anja Nalholm Nielsen er ny kampagneleder i Randers. Foto: Privat.

Anjas far Jens Jørn Nielsen på 75 år døde i november 2020 efter fire års kræftsygdom, og da hun var på plejeorlov, ville hun ’gerne give noget tilbage’. Derfor gik Anja til lokalforeningens generalforsamling og kom så på opgaven med Landsindsamlingen.

Møder indsamlere med et smil
Når Anja skal finde indsamlere til ruterne i Randers, er det vigtigt for hende at møde dem med et smil og respekt.

- Jeg forsøger altid at være positiv og anerkendende, når jeg taler med indsamlere. Nogle er uformelle, og så er jeg det også, og nogle er mere formelle i deres kommunikation, og så er jeg også formel, fortæller Anja Nalholm Nielsen.

Hun oplever, at kræftsagen er en sag, der samler.

- Folk forsøger at gøre noget, på trods af at de kan sidde i en svær situation, f.eks. som pårørende til en kræftpatient, så vil de gerne hjælpe alligevel, siger Anja.

Inspiration til lokal PR
Randers Lokalforening har sat flere initiativer i gang, som synliggør Landsindsamlingen lokalt. Ud over hverveplakater har Anja Nalholm Nielsen fået gratis plads på sundhedscenters skærme med spot om Landsindsamlingen, og på de digitale byportaler, som er ved indfaldsvejene til Randers, kommer der også reklame for Landsindsamlingen.

- Jeg arbejder med PR i mit job, så jeg ved, hvor vigtigt det er. Vi har også noget på kommunens intranet og hjemmeside, og vi kommer også til at lave lokalt pressearbejde, tilføjer Anja.

Vil du have inspiration til pressemeddelelser, så tag et kig i SAM under Dokumenter /Pressemeddelelser. Under Dokumenter /Billeder finder du også grafik og billeder, du kan bruge i dit lokale PR-arbejde for Landsindsamlingen.

Ønsker du at sparre med andre kampagneledere og distriktsledere, har vi en livlig facebookgruppe ’Indsamlingsledere ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling’, hvor du også kan søge sparring og inspiration.