Luk

Fantastiske frivillige: Mænd smider tøjet for at samle penge ind

12 modige mænd fra Bogø poserer temmelig afklædte i en kalender for at samle penge ind til kræftforskning. Kalenderen er blevet så stort et hit, at mændene nu melder udsolgt - for tredje gang.

15. marts 2019
STINE LYNGHARD, FORENING OG FRIVILLIGE
Foto af Jesper Heien

Jesper Heien er januarmanden i kalenderen. Foto: Kresten Fjord.

Det var en hyggelig aften i Bogøs mandeloge. Jesper Heien og hans venner sad og snakkede – og de var ikke engang særligt fulde, da de kom til at snakke om at lave en mandekalender med ”Bogøs rigtige mænd”. Der gik heller ikke længe, før Jesper en januardag stod nøgen på stranden – kun iført en redningskrans.

- Der var faktisk flere af vores koner, som slet ikke vidste, hvad vi lavede. Pludselig hang der bare en plakat med deres mand på lygtepælen foran deres hjem. Vi syntes, det var sjovt. Et friskt pust og et godt formål, fortæller Jesper Heien.

Kalenderen udkom første gang kort før jul i 100 eksemplarer. Og de blev revet væk. På bare 20 minutter blev halvdelen af kalenderne langet over disken i den lokale Dagli’Brugsen, og allerede dagen efter kunne mændene melde udsolgt. 

Fotos fra nøgenkalender

Både Jesper Heien og Kim W. har været en tur ved vandet på Bogø. Foto: Kresten Fjord.

Siden er kalenderen blevet genoptrykt i 100 eksemplarer. De er væk. Så kom den i 50 nye eksemplarer. De er også solgt.

- Folk stod simpelthen i kø. De syntes, det var sjovt. Det er nogle gode billeder af helt almindelige mænd, som ikke er smurt ind i olie, uddyber Jesper Heien.

23.000 kroner doneret til forskning
Selv om kalenderen har fået mange til at trække på smilebåndet, og billederne er lavet med et glimt i øjet, så er formålet ganske seriøst. Ved salget af kalenderen har mændene nemlig samlet 23.000 kroner ind, som de har ønsket at øremærke forskning i prostatakræft i Kræftens Bekæmpelse.

- Det er den kræftsygdom, som flest mænd bliver ramt af, og i og med det er en mandekalender, så skal pengene også gå til at hjælpe mænd, forklarer Jesper Heien.

Ud over kalenderen har Jesper Heien også været involveret i Stafet For Livet i Vordingborg, og han er også altid med til landsindsamlingen på Bogø.

- Min kones familie har været hårdt ramt af kræft, så hvis vi kan samle penge ind og hjælpe andre, er det super. Alt, hvad vi kan gøre for at hjælpe, er godt, fastslår Jesper Heien.

De sidste kalendere er nu solgt, og tilbage sidder 12 stolte mænd, som har haft en rigtig god og sjov oplevelse.

- Vi er overraskede over, at interessen har været så stor. Kalenderen har også været med til at sætte Bogø på landkortet. Og hvis vi med vores donation måske kan være med til at hjælpe nogen, vi kender, så er det bare rigtig godt, siger Jesper Heien.

Fotos fra nøgenkalender

Anders og Timo har begge været en tur i skoven. Foto: Kresten Fjord

Jesper Heien og de 11 andre mænd ønsker at sende en særlig tak til fotograf Kresten Fjord, Mads Multi Aps, CoPrint og Aro Murer, som har støttet projektet og sørget for, at så mange penge som muligt kunne sendes videre til kræftforskning.