Luk

Fantastiske nye frivillige: Vi vil gerne støtte den gode sag

Benedikte og Aage Vedel har meldt sig som frivillige i den nye genbrugsbutik i Næstved, som åbner den 12. marts. Interessen for den nye butik er overvældende. Ved første informationsmøde dukkede overaskende mange op, og der måtte hentes flere stole til de mange deltagere.

7. februar 2020
Nille Gry Klinge, Forening og Frivillige

Den nye genbrugsbutik, som skal ligge i et stort indkøbscenter på Gl. Holstedvej, blev introduceret ved mødet af distriktschef Lars Jessen. Han glædede sig over de mange fremmødte:

- Der er kommet flere, end vi regnede med. Det er dejligt at mærke den store opbakning, vi allerede har fået her i Næstved, fortæller Lars Jessen.

Aage og Benedikte Vedel har meldt sig som nye frivillige til opstart af butikken i Næstved. Foto: Nille Gry Klinge.

Har mistet flere familiemedlemmer
Benedikte og Aage Vedel har boet i Næstved i fem år. De er kommet til informationsmødet, fordi de gerne vil være med til at starte butikken op.

- Vi har begge før været frivillige, men nu har vi lyst til at gøre en indsats for Kræftens Bekæmpelse. Både fordi vi gerne vil fællesskabet, men også fordi vi virkelig gerne vil støtte den gode sag, siger Benedikte.

- Jeg har mistet flere familiemedlemmer til kræft, derfor støtter jeg butikken med min tid, fordi pengene går til patientstøtte, forskning og forebyggelse, og fordi det er godt for mig at have noget at gå og rive i, siger Aage.

Styr på organiseringen
Efter mødet er de stadig lige indstillede på at være med. Også fordi de synes, der er godt styr på organiseringen.

- Jeg synes, det er dejligt, når der er regler og rammer at forholde sig til, som det virker til, der er her i Kræftens Bekæmpelse. Så bliver samarbejdet mellem os frivillige meget lettere, siger Benedikte.

Nu skal de to så finde en dag i ugen, som ikke allerede er optaget af strikkeklub, korsang eller andre aktiviteter. På vej ud diskuterer de, om ikke torsdag bliver den bedste dag for dem. Tiden vil vise det i de kommende måneder, hvor man kan melde sig som frivillig medarbejder i butikken.

Kender du nogen, som vil være frivillig i Næstved? Kontakt Lars Jessen på larsj@cancer.dk