Luk

Flere kræfter til Midt og Nord: Områderne får hver sin nye områdechef

Det er besluttet at forstærke de to områdekontorer i Midt og Nord ledelsesmæssigt, så de får hver sin områdechef.

20. juni 2019
FORENING & FRIVILLIGE

Område Midt/Nord dækker et stort geografisk område og mange lokalforeninger: 16 lokalforeninger i Nord og 25 i Midt – 41 lokalforeninger i alt. Dertil kommer 13 stafetter i Område Nord og 19 stafetter i Område Midt, foruden to regionsudvalg. Et stigende aktivitetsniveau og det stadigt større frivillige lokale engagement har medført en voksende efterspørgsel efter sparring og samarbejde med de ansatte. Det kræver fokus og nærværende ledelse.

- Den delte ledelse af Område Midt og Område Nord har vist sig at være en for kompleks struktur, og det tager vi konsekvensen af. Nu sidestiller vi de to områder med de øvrige geografiske områder i Forening & Frivillige, som har egen områdechef, siger frivilligchef Charlotte Gerhauge.

Det er i stigende grad blevet tydeligt, at der er problemer i Område Midt/Nord med mistrivsel blandt medarbejderne og en række sygemeldinger, som skyldes udfordringer i arbejdet. Direktør Jesper Fisker og frivilligchef Charlotte Gerhauge har derfor holdt møder med frivillige og ansatte i Område Midt/Nord for at komme til bunds i problemerne. De har i dag præsenteret en omfattende plan, som også indbefatter, at områdechef Susanne Bækgaard er fratrådt sin stilling.

- Situationen har desværre udviklet sig sådan, at der er meget svære vilkår for at bygge videre på samarbejdet mellem medarbejderne og den nuværende områdechef. Derfor har vi truffet en tung men nødvendig beslutning. Jeg er rigtig ked af de menneskelige konsekvenser, sagen har og har haft. Nu sætter vi alle kræfter ind for at få rettet op på situationen, siger Charlotte Gerhauge.

Stillingerne som områdechef i hhv. Midt og Nord vil blive slået op i august 2019 med henblik på at blive besat fra 1. november. Indtil da er områdechef Susanne Juul leder i Område Midt, og rådgivningsleder Claus Weilgaard er leder i Område Nord.

2

Kommentarer

Anne Lund Vi ved alle det er en meget svær situation, og vi skal både ansatte og frivillige hjælpe hinanden med at bringe det derhen, hvor vi alle ønsker det. Stor tak til både direktør Jesper Fisker og frivilligchef Charlotte Gerhauge for den store åbenhed og den proces, som I har tilrettelagt. Det er så væsentligt, at vi alle står sammen både når vi deler glæderne over sucesser, men også når noget er svært og der er behov for vi der løfter i flok. Vi har rigtig mange dygtige og engagerede ansatte, som vi frivillige får enorm hjælp af - vi har behov for de igen får arbejdsglæden tilbage. Tak for åbenheden i processen og for møderne vi har haft.
Ønsker alle både ansatte og frivillige en god sommer. Kærlige hilsner fra Anne - formand i Lemvig

24. juni 2019 11:31

Kære Anne


Tak for de pæne og ærlige ord. Dem sørger jeg for at bringe videre. 
Hav en rigtig dejlig sommer.


Med venlig hilsen
Christina, Forening og frivillige

25. juni 2019 08:29