Luk

Flot indsamlingsresultat på 18 millioner kroner

Danskerne har doneret hele 18 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. - Det er et virkelig flot resultat på trods af corona-udfordringer og hedebølge. Vi er så taknemmelige, siger administrerende direktør Jesper Fisker.

21. august 2020
MARGIT SHABANZADEH, KOMMUNIKATION
Dreng samler ind med sin far.

8.500 frivillige gik på gaderne og samlede ind til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Som noget helt nyt kunne man i år også donere via digitale indsamlinger. Foto: Mie Bergmann Krogh.

Søndag den 16. august gik 8.500 indsamlere på gaden og samlede ind hos danskerne. Mange var ikke hjemme, men de, der åbnede døren, bakkede flot op om indsamlingen. Samme dag valgte tusinder at donere penge via Facebook. Den fysiske og den digitale landsindsamling har i alt givet et resultat på 18 mio. kr.

- Tusind tak til alle, der har trodset både corona-krise og hedebølge og givet bidrag både på gaden og i vores online-indsamlinger. Det er et virkelig flot resultat. Jeg er så imponeret over den enorme indsats, som foreningens frivillige har ydet. Og lykkelig over den positive modtagelse og store folkelige opbakning, som alle indsamlere har mødt, siger adm. direktør Jesper Fisker.

Kræft holder ikke pause under corona
På grund af corona-nedlukningen i marts blev den oprindelige landsindsamling udskudt til 16. august. Flytningen af indsamlingen og planlægningen hen over sommerferien har betydet, at der var langt færre indsamlere på gaden, end der plejer. Ligesom langt færre var hjemme i det varme vejr. Det har betydet et lavere indsamlingsresultat end i tidligere år, foklarer Jesper Fisker:

- Kræft holder ikke pause under corona, og kræft er samtidig den sygdom, som flest danskere dør af. Så der er hårdt brug for de indsamlede midler. I år blev vi hjulpet af vores nye digitale indsamlinger. Samtidig har danskerne fortsat stor lyst til at støtte kræftsagen. Det er afgørende bidrag, som er med til at bane vejen for, at færre får kræft. At flere overlever kræft. Og at endnu flere har et godt liv efter kræft, siger han.

Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige – resten af pengene, der går til forskning, patientstøtte og forebyggelse, kommer fra danskerne.

Landsindsamlingen på en helt ny måde
Allerede i ugen inden Landsindsamlingen var der i forbindelse med hvervningen til indsamlingen stor lyst til at støtte Kræftens Bekæmpelse digitalt. I alt kommer tre mio. kr. fra de digitale indsamlinger via Facebook-fundraiser, ligesom der kom donationer ind via girokort og MobilePay.

Samlet set er resultatet af indsamlingerne til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med landsindsamlingen derfor endt på 18 mio. kr.

Læs en reportage fra indsamlingsdagen:

Fantastiske Frivillige: 'Det er de mest positive tilbagemeldinger, jeg nogensinde har fået'

Fakta om Landsindsamlingen og den digitale indsamling:
- Kræftens Bekæmpelses landsindsamling er den første store fysiske indsamling, der gennemføres i Danmark efter corona-nedlukningen.

- 8.500 indsamlere var ude med indsamlingsbøtterne den 16. august.

- Som noget nyt kørte indsamlingen også som digital indsamling på Facebook. 18.424 personer valgte at donere penge via Facebook-fundraiser.

- De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 62 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 16 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration.

- Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige.

- Sidste år blev der indsamlet 35,3 mio. kr. ved Landsindsamlingen