Luk

Forårets ’Kræft er ikke for børn’ kampagne starter nu

Fra denne uge har vi igen fokus på børn og unge som kræftpatienter og pårørende - og samle penge ind til dette vigtige område. ’Kræft er ikke for børn’-kampagnen kører i maj og juni og består af en række aktiviteter.

4. maj 2021
FUNDRAISING & MEDLEMMER

'Kræft er ikke for børn'-kampagnen er i gang igen.

Gennem de næste to måneder vil børn, unge og familier fortælle deres personlige historier om kræft på Kræftens Bekæmpelses Facebook, Instagram og LinkedIn. Personerne deler deres historier for at sætte fokus på børnekræftområdet og støtte op om indsamlingen af midler til området.

Samtidig vil familierne også gerne vise andre, der er igennem lignende forløb, at de ikke er alene. På Facebook kan I læse den første gribende historie om lille Mille, som kun var 8 måneder, da hun fik konstateret kræft.

Bamselotteriet er på gaden igen
August er et andet barn, som i dag er 2 år og kræftfri efter et behandlingsforløb. August medvirker i Bamselotteriet med skrabelodder, som lige er kommet på gaden og sælges frem til 30. september. Overskuddet fra lotteriet går til ’Kræft er ikke for børn’.

Der er over 100 gevinster i lotteriet, hvor hovedgevinsten er et gavekort på 50.000 kr. til Elgiganten. Lotteriet er et samarbejde med Støtforeningen.dk. De har kontakt til 8.000 skoler, foreninger mv., som sælger lotterier for forskellige foreninger. Frivillige og lokalforeninger i Kræftens Bekæmpelse kan også sælge Bamselotteriet. Ét skrabelod koster 30 kr. – og alle, som sælger lotteriet, får 14 kr. i provision pr. solgt lod, som så kan gå til skoleklassen, idrætsforeningen mv. Der er fuld returret på alle bestilte lodder, så der er ingen økonomisk risiko ved at bestille lodder til videresalg. Alle sælgere guides ift. corona, så salget sker på forsvarlig og tryg vis for både sælger og køber.

Skrabelodderne kan også købes online, så man får dem direkte i sin postkasse. Se mere her og køb evt. selv et par lodder (ligesom i Kræftens Bekæmpelses Støttelotteri må medarbejdere og frivillige gerne deltage i Bamselotteriet):

Bamselotteriet 2021 - køb lodder

Har du lyst til at sælge lodderne og tjene penge til din egen eller dit barns/barnebarns idrætsforening, klasse eller til lokalforeningen – kan du læse mere og bestille her:

Bamselotteriet 2021

Mulighed for at vinde elektronik
Her i forårets kampagne har vi forenet os med Elgiganten på flere måder. Vi gennemfører nemlig også en sms gættekonkurrence, hvor danskerne kan støtte ’Kræft er ikke for børn’ med 150 kr. og samtidig deltage i konkurrencen om et gavekort på 30.000 kr. til Elgiganten.

Man deltager ved at svare på et spørgsmål og sende en sms til 1422. Konkurrencen løber fra nu og frem til 29. juni 2021. Vinderen trækkes 30. juni 2021 og får direkte besked.

Ansatte ved Link Mobilty A/S, Elgiganten og Kræftens Bekæmpelse og alle de ansattes husstande må ikke deltage i konkurrencen. Frivillige i Kræftens Bekæmpelse må gerne deltage.

Konkurrencen markedsføres på de digitale medier og i Kræftens Bekæmpelses egne medier i hele konkurrenceperioden. Læs mere om konkurrencen her:

Støt og vind et gavekort

Opbakning fra erhvervslivet
FME’s telemarketingafdeling kontakter fra 10. maj og resten af måneden ca. 20.000 mindre virksomheder for at høre, om de vil støtte vores arbejde med børn, unge og kræft. Sidste år var der enormt stor opbakning til området, så det håber vi, at der også er i år.

En af kampagnens stærke erhvervspartnere, REMA 1000, gennemfører også kampagneindsatser og sælger produkter i uge 19, hvor en del af salgspriserne går til det vigtige arbejde med børn og unge.

Flere populære indsamlingsaktiviteter
I uge 23 gennemfører vi for 3. år i træk influencer indsamlingsugen #KræftErIkkeForBørn. Det er hele syv dage, hvor en række influencere i deres vante kanaler sætter fokus på børn, unge og kræft – og samler penge ind til ’Kræft er ikke for børn’ kampagnen. Pt. har 16 influencere sagt ja til at medvirke. Der kommer mere info om aktiviteten i juni.

I juni gentager vi også den fine tegneaktivitet 'Danmarks Største Bamsekram', hvor børn tegner tegninger til børn ramt af kræft og uploader dem på Instagram. Denne aktivitet kommer der også mere info om i juni.

I kampagneperioden sælges også flere ting i webshoppen, hvor overskuddet går til kampagnen. Så står du og mangler en gave til en børnefødselsdag, barnedåb, konfirmation eller andet, så kig endelig her:

Kræftens Bekæmpelse - webshop

Spørgsmål?
Har du spørgsmål til kampagnen, er du velkommen til at kontakte kampagneansvarlig Lise Atzen Bjerregaard, Fundraising & Medlemmer på lisea@cancer.dk eller tlf. 35 25 79 55.