Luk

Frivillige er med til Folkemøde på Bornholm

På torsdag begynder årets folkemøde i Allinge, og hvis du er i nærheden, er du meget velkommen til at kigge forbi Kræftens Bekæmpelses telt. Frivillige hjælper til i teltet, og som noget nyt skal to frivillige også deltage aktivt i debatter.

11. juni 2019
FORENING & FRIVILLIGE
Folkemøde 2018

Det er tid til det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Over 100.000 plejer at deltage i arrangementet. Fotoet er fra sidste år. Foto: Joshua Tree Photography.

Om få dage rykker tusindvis af mennesker til Bornholm for at være en del af Folkemødet. Det er en unik mulighed for at møde og tale med politikere i afslappede omgivelser og overvære en lang række forskellige debatter og events.

Kræftens Bekæmpelse er også med til Folkemødet under overskriften ’Ingen skal stå alene med kræft’.

I teltet vil ti frivillige fra Bornholm Lokalforening hjælpe med at tage imod besøgende, og der vil være mulighed for at møde forskere, rådgivere, læger og andre fagmedarbejdere.

Der vil desuden være en lang række debatter i Kræftens Bekæmpelses telt. Én debat handler f.eks. om de dilemmaer, der kan opstå på en arbejdsplads, når en medarbejder får kræft. I en anden debat vil bl.a. psykologiprofessor Svend Brinkman og journalist Esben Kjær diskutere, om sorg er en sygdom.

Du kan se og dowloade det fulde program her.

- Folkemødet er en demokratisk smeltedigel, hvor man både møder ministre og mange samfundsengagerede borgere. Jeg glæder mig til at møde alle dem, der kommer forbi os. Jeg ser frem til at høre deres holdninger til kræftområdet, siger Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse.

Kirsten Halskov Madsen og Marianne Karstensen

Kirsten Halskov Madsen og Marianne Karstensen er frivillige i Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg.

Som noget nyt i år vil to frivillige fra Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg deltage som aktivt publikum i relevante debatter rundt omkring på Folkemødet. Marianne Karstensen, formand for udvalget i region Hovedstaden, og Kirsten Halskov Madsen, formand for regionsudvalget i region Midtjylland, glæder sig rigtig meget til at deltage. De vil løbende sende videoer hjem, så I kan følge med på frivillig.dk og høre mere om, hvad de oplever, og hvilke debatter de har været med i.

Find os i Skomagerstræde
Hvis du er på Bornholm, er du meget velkommen til at kigge forbi Kræftens Bekæmpelses telt.

Ud over debatter, quizzer og samtaler kan du blive klogere på sammenhængen mellem DNA og kræft, få et lungetjek og få taget et uv-foto, der viser dine usynlige solskader. Du kan være med, når Ung kræft holder strikke-event og samtidig høre, hvordan det er at være ung med kræft. Og du kan deltage i et væld af andre aktiviteter.

Kom og besøg os den 13.-16. juni på Bornholm.

Find os i Skomagerstræde, stadeplads N1, Allinge.


Du kan også møde: 

  • Søs Egelind – skuespiller og foredragsholder, er med i en debat om kræft og cannabis, hvor hun deler sine personlige erfaringer med at bruge cannabis som lindring under sit kræftforløb.

  • Charlotte Bøving – læge, tv-vært og kræftpatient. Faciliterer en debat om social ulighed i sundhed.

  • En lang række patientforeninger – bl.a. Senfølgerforeningen, Dansk Bystkræft Organisation, Hjernetumorforeningen og Pancreasnetværket er med, når der er debat om tidlig diagnose af kræft.

  • Özlem Cekic – brobygger og debattør, interviewes af tv-vært og journalist Hans Pilgaard om at være nær pårørende til en kræftpatient.