Luk

Frivillige gør sig klar til Tour de France

Du kan stadig nå at være med, når Tour de France kommer til Danmark. Både i startområdet i København og langs ruterne på Fyn og i Jylland støtter frivillige op.

15. juni 2022
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Det bliver tre fantastiske festdage, når Tour de France Grand Départ kommer til Danmark den 1.-3. juli. Kræftens Bekæmpelse er inviteret med til cykelfesten som eneste NGO, og mange frivillige har allerede sluttet op under fanerne for at være med til at fejre cykelsporten og samtidig slå et slag for kræftsagen. Det gælder blandt andet i Høje Taastrup, Solrød, Nyborg, Odense, Vejle, Haderslev og Aabenraa.

Første etape afgår fra København, og her er lokalforeningen i København også godt i gang med at planlægge aktiviteterne.

- Vi kommer til at hjælpe til med frivillige på Kongens Nytorv i dagene op til første etape og på selve dagen hvor der skal køres i København. Men vi skal også være med til den store event Festivelo i Fælledparken, hvor der bliver musik, spin cykler, madboder og underholdning. Vores job bliver blandt andet at dele klappepap med Kræftens Bekæmpelses budskab ud. Tanken er, at folk kan tage det med ud på selve ruten, desuden håber vi også at vi kan få ’klappet’ budskabet ud på de andre etaper, fortæller Susanne Andersen, der er bestyrelsesmedlem og næstformand i Københavns Lokalforening.

LÆS MERE Sådan kan du være med som frivillig

En særlig begivenhed
Også andre steder i landet står de frivillige klar til at skabe opmærksomhed omkring kræftsagen under Tour de France. Blandt andet i Aabenraa.

- Det er jo ikke hvert år, at Tour de France kommer til Danmark, så det er en særlig begivenhed. Det er en mulighed for at gøre Kræftens Bekæmpelse synlig for mange mennesker, siger Ketty Larsen, der er formand for lokalforeningen i Aabenraa.

De har fået en lokal højskole til at hjælpe med at lave tre store bannere med Kræftens Bekæmpelses logo på ud fra den instruktionsfilm i at tegne logoer, som er blevet lavet til frivillige. De tre bannere skal hænge langs ruten, hvor frivillige fra lokalforeningen og Stafet For Livet står klar til at dele klappepap ud til tilskuerne.

- Men vi har også planer om at tegne flere store logoer med kridt langs ruten. Vi synes, det er lidt sjovt, at man kan tegne så stort et logo bare ved hjælp af et lille papstykke på 20x20 centimeter, siger hun.

Se instruktionsfilm herunder.

Det er nemt at være med
I Haderslev har frivillige fra lokalforeningen og Stafet for Livet også meldt sig under fanerne, så der skal nok blive delt meget klappepap ud langs ruten, lover Børge Koch, der er frivillig begge steder.

- Når nu tredje etape går lige igennem vores by, så synes vi, vi måtte slå et slag for Kræftens Bekæmpelse. Og så er det en stor hjælp, at de her materialer er så nemme at bruge. Vi har ikke behøvet forberede en masse. Vi skal bare stille op langs ruten, hvor mange af os alligevel ville være, siger han.

BESTIL MATERIALER som lokalforening ved at skrive til TRÆD TIL på traedtil@cancer.dk.

Hylde dem, der træder til
Kræftens Bekæmpelse deltager i cykelfesten under overskriften ’TRÆD TIL’. Og her menes ikke at træde til for selv at komme først i mål, men at træde til for at hjælpe andre, hvilket er noget rigtig mange pårørende til kræftpatienter kender til. Også Susanne Andersen fra lokalforeningen i København:

- Det er vigtigt at hylde den indsats, man gør som enten pårørende eller ven til en person i kræftforløb, for det kræver meget. Det har jeg selv prøvet med min far, som døde af lungekræft for nogle år tilbage, siger hun og tilføjer:

- Nu håber jeg bare, at rigtig mange vil støtte op og bruge et par timer under Tour de France, så vi kan få budskabet ud til så mange som muligt.

Og det er også en måde at træde til på, påpeger Børge Koch fra Haderslev: 

- Der er mange måder at træde til på. Det kan være som pårørende, men de mange frivillige træder jo også til for kræftsagen på mange forskellige måder. Det er godt at hylde dem, der træder til, for det er vigtigt med det skulderklap. Det har alle brug for, siger Børge Koch.

FAKTA
Tour de France Grand Départ finder sted 1.-3. juli. Den første etape er en 13 kilometer enkeltstart i København. Den anden etape løber fra Roskilde og over Storebæltsbroen til Nyborg, mens den tredje etape starter i Vejle og slutter i Sønderborg.