Luk

Frivillige samledes for at skyde den nye stafetsæson i gang

Der var gejst og kreativitet blandt de frivillige fra Stafet For Livet, da de samledes i Kolding 20. november for at skyde næste års stafetsæson i gang.

28. november 2021
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Det summer af forventning, mens deltagerne til Stafet For Livets Kick-off event lige så stille er ved at gå i gang på Comwell i Kolding. Dette er dagen, der skal sætte punktum for sæsonen 2021 med 66 stafetter afholdt over hele landet. Men det er også i dag de mange frivillige, der er mødt op, samles for at finde inspiration og gejst til at skyde næste års sæson i gang.

Blomsterbuket på bord

Buketterne, der pryder bordene til Kick-off er samlet af de frivillige selv, der hver især havde taget en blomst med ind i salen.

Stafet For Livet handler om at fejre livet og om at hylde og støtte dem, der har kræft inde på livet. Men Stafet For Livet handler også om fællesskab, og derfor starter Kick-off-dagen også med en særlig lille gestus:

Ved indgangen til den store sal står store vaser med forskellige slags blomster i, og hver frivillig, der går ind i salen, tager en blomst med hen til sit bord. Her bliver de samlet til buketter, som skal pryde bordet dagen igennem der skal symbolisere dét, vi kan skabe sammen.

Frivillige i sofa

Sandra Meilstrup og Mette Louise Meilstrup, der er frivillige hos Stafet For Livet Hvidovre. Sandra har selv haft kræft og ved hvor vigtigt det er at gøre en forskel.

To af de omkring 70 frivillige, der er mødt op, er Sandra Meilstrup og Mette Louise Meilstrup, der er frivillige hos Stafet For Livet Hvidovre. De ser frem til en dag fuld af inspiration, hvor de får mulighed for at networke med andre frivillige:

- Vi er kommet for at få en glad og optimistisk opsang. Så vi regner med at gå herfra med mega optur og hænderne over hovedet og er klar til at starte en ny stafet op i 2022, siger Sandra Meilstrup.

Jesper Fisker holder tale om fællesskaber.

Jesper Fisker holder tale om fællesskaber.

Tak for en kæmpe indsats
Programmet byder da også på masser af inspiration. Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen byder velkommen og ser tilbage på et år, der har været påvirket af corona, men hvor en enorm kreativitet også er blomstret op, fordi så mange har været nødt til at tænke ud af boksen på grund af restriktionerne.

Herefter dykker Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker ned i de mange fællesskaber, som Stafet For Livet er med til at bygge op, lige fra de nære fællesskaber på holdene, de lokale fællesskaber omkring Fighterne og det store fællesskab af frivillige over hele landet.

Der er masser af roser og takkeord til de frivillige undervejs, før dagen fortsætter med workshops, der skal give inspiration til den nye sæson, der – forhåbentlig – ikke vil være så præget af corona og restriktioner.

Frivillig foran plakat.

Majbrit Nørgaard er formand for Stafet For Livet Viborg.

- Jeg glæder mig allermest til at kunne holde en normal stafet igen – med en masse liv på vores stadion i Hvidovre og hvor vi også får indsamlet en masse penge til kræftsagen, siger Sandra Meilstrup.

Samme melding lyder fra Viborg, hvorfra Majbrit Nørgaard er mødt op til kick-off for se tilbage på året der gik og samle inspiration til den nye stafetsæson:

- Jeg ser virkelig frem til at kunne holde en rigtig stafet i år med lige så mange deltagere som før corona. Og så glæder jeg mig til den smukke lysceremoni, siger hun.

Handler om at gøre en forskel
Eftermiddagens program på Kick-off byder også på masser af inspiration. Her fortæller fundraising-konsulent Stig Fog om ’Den lokale og relationsnære fundraising’, før der igen er workshops.

Undervejs er der masser af smil og småsnak om de mange borde i salen, hvor de frivillige udveksler erfaringer og får nye ideer. Mange har selv personlige fortællinger om kræft og ved, hvor vigtigt et arbejde de udfører – både i forhold til at skabe fællesskaber og i forhold til at samle ind til kræftsagen.

Sandra Meilstrup fra Hvidovre er selv en af dem, der har haft kræft inde på livet:
- For mig handler det om at være med til at gøre en forskel. Jeg har selv haft kræft, og jeg lovede mig selv, at hvis jeg overlevede, så skulle jeg være med til at gøre en forskel, siger hun.

Den kommende stafetsæson løber fra maj til september 2022.

Læs mere på stafetforlivet.dk.