Luk

Frivillige skød Stafet For Livet i gang

Stemningen var høj og glæden var stor, da frivillige fra Stafet For Livet samledes i Middelfart lørdag den 21. januar for at skyde stafetsæsonen 2023 i gang.

27. januar 2023
Anne-Marie Juhlin, Frivillig Indsats

Frivillige fra Stafet For Livet er mødt op fra hele landet denne kolde januarlørdag på kursuscenter Severin i Middelfart. I dag er der Kick-Off for stafetsæsonen 2023. Dette er dagen, hvor der bliver sat endeligt punktum for sæson 2022 og hvor blikket bliver rettet mod den nye sæson.

De mange stafetfrivillige er kommet for at få inspiration og gejst til at skyde næste års sæson i gang, men også for at netværke med deres frivillige kollegaer.

Kræftens Bekæmpelses direktør, Jesper Fisker, holder oplæg fremtiden for Stafet For Livet.

Et spændende program
Stafet For Livets Advisory Board er værter for dagen, som byder på masser af inspiration i form af oplæg, workshops og Stafetspillet, som skal afslutte dagens program. Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen byder først velkommen og ser tilbage på året, som også i 2022 har været påvirket af corona. Dog er Stafet For Livet vendt stærkt tilbage med over 28.000 deltagere, 955 tilmeldte hold ,1872 Fightere og 63 afholdte stafetter.

Kræftens Bekæmpelses direktør, Jesper Fisker, følger op med et oplæg om Stafet For Livet 2023 og fortæller blandt andet om, at Hovedbestyrelsen i efteråret har godkendt en ny plan for stafetterne. Planen hviler på tre ben: Vi skal sikre en bæredygtig økonomi, vi skal gentænke konceptet og rammerne, og sidst men ikke mindst skal vi have knyttet tættere bånd mellem Stafet For Livet og resten af Kræftens Bekæmpelse. 

Der er mange rosende ord og en stor tak de frivillige undervejs fra Jesper Fisker for deres store indsats i 2022, før dagen fortsætter med workshops om blandt andet nye målgrupper, digitale indsamlinger og rekruttering og motivation af frivillige.

Ninna Theilgaard er frivillig hos Stafet For Livet Vesthimmerland som sponsortovholder

En af de omkring 150 frivillige, der er mødt op til Kick-off i dag, er Ninna Theilgaard, der er frivillig hos Stafet For Livet Vesthimmerland som sponsortovholder. Hun ser frem til en spændende dag, hvor hun kan få inspiration fra andre frivillige og gode idéer til stafetten i Vesthimmerland med hjem.

- Jeg har været frivillig på Stafet For Livet i syv år, men det er første gang, jeg er med til Kick-off. Jeg nyder den gode stemning, og jeg har glædet mig meget til at være med, siger Ninna Theilgaard.

Lokale fællesskaber gør en kæmpe forskel
Efter netværksfrokost i tovholdergrupperne byder programmet på lidt at smile af. Janne Koefoed Jørgensen underholder salen, inden områdechef Bettina Ragna Olesen holder oplæg om styrken i de lokale fællesskaber, og hvilken kæmpe forskel frivillige på Stafet For Livet gør.

Som noget helt nyt på Kick-off skal der de sidste par timer af dagen spilles Stafetspil. Spillet er udviklet af to af Stafet For Livets konsulenter og tager udgangspunkt i planlægningen af Stafet For Livet. Deltagerne deles i grupper og bliver præsenteret for en masse forskellige opgaver, som skal løses og godkendes, inden den næste opgave gives.

Stafetspillet giver gode ideer
Spillet giver anledning til at vende gode idéer om stafetbanen, lysposesalg, PR, sponsorer og meget andet. Humøret er højt i salen, og idérigdommen er stor blandt de frivillige, og alle de nye initiativer og idéer hænges op på væggen til inspiration for alle deltagere.

Cilia Nielsen er formand på stafetten i Vejle. Hun fik mange gode ideer ved at spille Stafetspillet.

En af dem, der virkelig har fået noget ud af stafetspillet er Cilia Nielsen, der er formand på stafetten i Vejle. Hun har været med på Stafet For Livet i syv år – først som deltager og holdkaptajn på et hold sammen med kollegaer, og de seneste fire år som frivillig, hvor hun har været kasserer, sponsortovholder og nu formand.

- Det er første gang jeg er med til Kick-off, og dagen har virkelig inspireret mig til at gøre nogle ting anderledes på vores stafet i Vejle. Stafetspillet var en rigtig god idé og gav mig flere nye kontakter, idéer, netværk og erfaring med at servere mad på vores stafet, siger hun.

Den kommende stafetsæson løber fra maj til september 2023. Læs mere på stafetforlivet.dk.