Luk

Frivillige stablede succesrigt loppemarked på benene

Forrige lørdag blev parkeringspladserne ude foran Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Aalborg omdannet til et stort loppemarked. Et loppemarked, som engagerede frivillige, private kræmmere og købeglade Aalborggensere i fællesskab sørgede for at gøre til en succes.

Kræftens Bekæmpelse Genbrug holdt udendørs oppemarked foran butikken.

Det så ærligt talt en smule sort ud fredag aften for en uge siden. Kraftig regn de fleste steder i landet, og også i Aalborg silede det ned. Heldigvis klarede det op lørdag morgen, så Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Aalborg kunne gennemføre butikkens årlige loppemarked, hvor alle der havde lyst til at deltage, kunne reservere en gratis loppestand efter først-til-mølle-princippet.

Deltagerne til loppemarkedet gør klar.

Deltagerne til loppemarkedet gør klar allerede fra morgenstunden. Foto: Kenneth Johansson

 - Vi ville gerne gøre det let og attraktivt at være med og give deltagerne en god og hyggelig oplevelse. F.eks. kostede det ikke noget at deltage, vi stillede borde til rådighed og alle kunne være med. Derudover serverede vi kaffe, rundstykker og kage fra morgenstunden til alle deltagenre, og der var sørget for saftevand til børnene, fortæller Kenneth Johansson, distriktschef for Kræftens Bekæmpelse genbrugsbutik i Aalborg.

Og strategien om at gøre det let og attraktivt at være med til dagens loppemarked, syntes at bære frugt, for der var rift om stadepladserne. Allerede klokken 8.00 lørdag morgen stod de første kræmmere klar til at få udleveret deres loppestande, og da klokken nærmede sig 10.00, og loppemarkedet officielt åbnede, var der linet hele 30 loppestande op med alskens genbrug, som købelystne Aalborggensere kunne frekventere. Heriblandt Kræftens Bekæmpelses egen loppestand, som dagen igennem blev varetaget af butikkens frivillige.

På blot 4 timer solgte Kræftens Bekæmpelses loppestand genbrug for over 1.000 kr. Foto: Kenneth Johansson

På blot 4 timer solgte Kræftens Bekæmpelses loppestand genbrug for over 1.000 kr. Foto: Kenneth Johansson

En hyggelig dag
På de 4 timer loppemarkedet løb af stablen fra kl. 10 til 14 var der en virkelig god stemning at spore på parkeringspladsen.

Kræmmere, købere og de frivillige kom hinanden ved og hyggede sig i et væk, og Kræftens Bekæmpelses loppestand afsluttede da også dagen med en flot omsætning.

Og som en lille bonus var en af kræmmerne en lokal biavler, som solgte honning. For hvert glas der blev solgt, donerede de 5 kr. til butikken.

Også butikken havde en gedigen kundestrøm , hvor der blev kørt med 50 % udsalg på møbler.

Sidst på eftermiddagen fik butikken doneret en masse godt genbrug, da stadeholderne ryddede op. Genbrug, som butikken kan sælge og dermed tjene penge på til kræftsagen.

De frivilliges fortjeneste
- De frivillige fortjener et stort tak. Det er deres fortjeneste, at vi har kunne stable et så succesrigt loppemarked på benene. De har haft travlt og det har krævet en helt særlig indsats af dem både op til, under og ikke mindst efter loppemarkedet, siger Kenneth Johansson, som forventer at vende tilbage næste år med et lignende loppemarkedskoncept.

Om Kræftens Bekæmpelse Genbrug
Kræftens Bekæmpelse Genbrug har eksisteret siden 1991 og findes i dag i 16 forskellige byer. Genbrugsbutikkerne drives af knap 1000 engagerede og ulønnede frivillige. Overskuddet fra butikkerne gå til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Læs mere om at være frivillig

1

Kommentarer

Sri Sai Das Flot arbejde.  Kæmpe stor cadeau til alle frivillige i Kræftens Bekæmpelse  Genbrug i Aalborg.  Det sikkert kan “kopieres” af de andre Genbrugsbutikker.

12. september 2022 12:46