Luk

Frivillige tager godt imod årets repræsentantskabsmøde

Det er et meget anderledes repræsentantskabsmøde, vi er i gang med at afholde i disse dage. Tanker, idéer og spørgsmål er blevet delt på en digital platform frem for ansigt til ansigt, og afstemningen foregår også hjemme på computeren. På trods af de mange forandringer, så går det over al forventning. Vi har talt med to frivillige om, hvordan det er at deltage i repræsentantskabsmødet 2020.

27. april 2020
Nille Gry Klinge, Forening & Frivillige

Alice Nielsen er næstformand i Holbæk Lokalforening. Hun har været medlem af Kræftens Bekæmpelse i 50 år og har været med til repræsentantskabsmøde i Kolding flere gange, både som delegeret og som gæst. I år sidder hun foran computerskærmen derhjemme ligesom over 300 andre delegerede.

Det digitale kan noget med at gøre det faglige konkret og stringent, siger Alice Nielsen, næstformand for Holbæk Lokalforening. Foto: Privat.

- Jeg synes, at hjemmesiden er meget udmærket. Den er overskueligt bygget op med kasser, man kan klikke sig ind på, og jeg kan nemt finde de ting, jeg skal læse op på og tage stilling til. Jeg har især været glad for de fine videohilsner fra Lykke Friis og fra Helen Bernt Andersen. De har gjort det hele lidt mere levende, fortæller Alice.

Det er risikoen for smittespredning med coronavirus, som har sat en stopper for repræsentantskabsmødet, som vi kender det. I stedet har mødet været i gang digitalt siden i tirsdags den 25. april på frivillig.dk. Alle delegerede haft mulighed for gå ind og orientere sig om den vedtægtsbestemte dagsorden, læse op på materiale og bestemmelser og ikke mindst give sit besyv med.

Tid til at stemme
Nu er muligheden for at kommentere og stille spørgsmål til materialet slut, og næste del af repræsentantskabsmødet går i gang. De delegerede skal afgive deres stemmer, og det skal gøres inden på søndag den 3. maj.

Alice har ikke haft behov for support fra Forening & Frivillige, for hun har bare fulgt vejledningen, som hun siger. For selvom man er 72 år, kan man sagtens være digitalt bevendt. Og Alice føler sig da også helt klar til at afgive sin stemme i løbet af ugen. Men der er dog meget ved mødet i Kolding, som hun savner.

- Jeg savner nærværet og hyggen ved selve mødet, siger Alice Nielsen. Foto: Nille Gry Klinge.

- Jeg savner nærværet og hyggen ved selve mødet. Og så savner jeg videnscaféerne og markedspladsen. Det sociale liv om aftenen og i løbet af dagen savner jeg også. Man kan få så meget ud af en uformel snak med et andet bestyrelsesmedlem fra en anden del af landet, som vi jo ikke får i år. Men jeg synes helt klart, at det digitale kan noget med at gøre det faglige konkret og stringent. Så i fremtiden kunne man godt gøre mere ud af at lægge information op på siden inden det fysiske møde i Kolding, siger Alice.

Afstanden ingen hindring
Der er også andre frivillige, som synes godt om måden, repræsentantskabsmødet bliver holdt på i år. Det gælder blandt andre Lone Foght, som er formand for lokalforeningen på Ærø. Faktisk er det først i år, hun overhovedet har haft mulighed for at deltage.

- Jeg har ikke før haft mulighed for at være med i Kolding pga. afstanden, og fordi det er besværligt med færgen. Men i år er jeg med, så fra min stol er det et mega godt initiativ at gøre repræsentantskabsmødet virtuelt, siger Lone Foght.

Alice Nielsen fra Holbæk Lokalforening mener, at det digitale aspekt af mødet sagtens kan tages med til fremtidige repræsentantskabsmøder. Det vil kunne understøtte den viden og information, man bliver præsenteret for på mødet i Kolding.

- Hvis jeg skulle komme med ønsker til de fremtidige repræsentantskabsmøder, kunne det sagtens være, at markedspladsen bliver gjort mere virtuel. Eksempelvis kunne man på den måde være informeret om alle de nye kampagner inden mødet. Man kunne måske på siden se en video fra Leg-på-streg kampagnen, så man var helt med på, hvad det er, inden det fysiske møde. Det kunne jeg godt tænke mig, vi kunne gøre lidt mere ud af. Det ville være godt, mener Alice.

Både Alice, Lone og de omkring 300 andre delegerede er nu klar til at afgive deres stemmer.

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til afstemningen? Så kontakt nedenstående alle dage mellem kl. 9-21 - til og med d. 3. maj. 

Ib Lindstrøm, Analyse og dokumentationskonsulent, tlf. 60926232

Eller

Stine Strandkjær, Analyse og udviklingskonsulent - tlf. 28570677