Luk

Gåtur samler Juelsminde

Rigtig mange kender lokalforeningen i Juelsminde. En gammel tradition er med til at holde foreningens arbejde i frisk erindring hos byens borgere.

3. juni 2022
Nanna Berg, Patientstøtte & Frivillig Indsats

Gåturen blev lagt forbi Klejsgård ved Juelsminde

Solen skinnede da mere end 300 mennesker mødtes i Juelsminde sidst i maj til den første af årets to traditionsrige gåture. Det er Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Juelsminde, der står for afholdelse af arrangementet.

Klejsgård ved Juelsminde dannede rammen for gåturen og formand for Juelsminde lokalforening, Niels Øfjord, var begejstret for både turen og den store tilslutning:

- Vi kunne ikke have valgt en bedre dag at gennemføre turen på. Solen skinnede, og det var en lun aften. Turen blev gået i naturskønne omgivelser og lokalforeningen serverede kaffe og hjemmebagt kage bagefter. Alt sammen helt kvit og frit for deltagerne, fortæller han.

Klejsgård drives af Kirsten og Hans Hansen, som fortalte om stedet, historien og det nuværende landbrug. Der har tidligere blandt andet været husholdningsskole på Klejsgård i perioden fra 1934 til 1939.

Kagebordet efter gåturen flankeret af beachflagene

’Gåturen har en positiv effekt, fordi folk lærer os at kende’
Niels Øfjord er ikke i tvivl om, at gåturen er med til at give Kræftens Bekæmpelse goodwill i lokalsamfundet:

- I forbindelse med landsindsamlingen var vi udfordrede ift. at få distriksledere. Vi manglede også nye indsamlere. Vi fik faktisk indhentet dem alle, og der tror jeg, at gåturen har en positiv effekt, fordi folk lærer os at kende. Vi taler faktisk ikke om sygdom på turen eller beder folk om at melde sig ind. Vi prøver blot at få en større tilknytning til lokalområdet med sådan en tur’, smiler Niels.

Gode kontakter til erhvervslivet
Juelsminde lokalforening har gode kontakter i det lokale miljø, og de får også støtte fra det lokale erhvervsliv. De fik eksempelvis meget billige beachflag fra et lokalt firma.

- Det er vigtigt, at vi er aktive i byen over for erhvervslivet. Vi vil jo gerne have sponsorer. Ham, der gav os en god pris på beachflagene, sagde, at det så var hans måde at støtte kræftsagen på, fortæller Niels Øfjord.

Formand for Juelsminde Lokalforening, Niels Øfjord, byder velkommen til gåturen

Juelsminde samles til gåtur
Gåturene startede med et beskeden fremmøde for 20 år siden på omkring 30 mennesker. I dag er det tal mangedoblet.

- Når man sætter sådan noget i gang, så starter man ikke lige med at få 300 mennesker med fra starten. Så det kræver tålmodighed. Men man får virkelig gjort sin lokalforening kendt, understreger Niels.

Hvert år er det en ny gåtur med en ny destination, og Niels Øfjord fortæller, at de altid gør meget ud af annonceringen.

- Vi annoncerer alle steder: på vores egne Facebookside, i lokalavisen og i hele 21 forskellige grupper på Facebook. Det er også vigtigt at lægge billeder op bagefter. Det er der mange, der er meget interesserede i at se, siger han.

Ét af de flotte beachflag

’Man skal bare klø på’
Niels Øfjord anbefaler varmt andre lokalforeninger, der er interesserede i at få stablet et lignende arrangement på benene, at springe ud i det.

- Man skal bare gå i gang med det og ikke give op. Det tager tid før et tilbagevendende arrangement vinder fodfæste. Vi gik jo fra 30 til 300 deltagere på tyve år, griner han.

- Men det er det hele værd. Vi synes, det er god markedsføring med gåturene. Andre foreninger er også aktive, f.eks. Ældresagen, så det er vigtigt, vi gør opmærksom på os selv, afslutter Niels.