Luk

Genbrugsbutikken i Ringsted fejrer 5 års jubilæum og inviterer på kaffe og kage

Den 13. oktober er det fem år siden, at Kræftens Bekæmpelse slog dørene op for foreningens genbrugsbutik i Ringsted. Jubilæet fejres i hele uge 41 med forskellige konkurrencer, auktioner og jubilæumstilbud. På selve dagen byder butikken på kaffe og kage til de første 50 kunder, og kagen er naturligvis formet som Kræftens Bekæmpelses logo – den ikoniske sløjfe.

Børge i midten omringet af de andre fantastiske frivillige på torsdagsholdet.

Conny og Børge i midten omringet af de andre fantastiske frivillige på torsdagsholdet. Foto: Lars Jessen

Der er nok at se til på Huginsvej 2 i Ringsted, hvor frivillige fra Kræftens Bekæmpelse Genbrug er ved at lægge sidste hånd på forberedelserne. Nogle står for planlægning af konkurrencer og auktioner, mens andre står for at pynte festligt op til en hel uges fejring af butikkens 5-års jubilæum.

- Vi glæder os meget til at fejre butikkens 5 års fødselsdag – både med de andre frivillige, men selvfølgelig også med kunderne, siger 82-årige Conny Hansen, som sammen med sin 87-årige mand, Børge, er frivillig i butikken på torsdagsholdet.

Butikken i Ringsted har solgt kvalitetsgenbrug for mere end 7 mio kr. på de 5 år der er gået

Butikken i Ringsted har solgt kvalitetsgenbrug for mere end 7 mio kr. på de 5 år der er gået. Foto: Lars Jessen

Mere end 7 millioner kroner gennem 5  år
Siden butikken åbnede for 5 år siden har den vækstet hvert år på nær i 2020, hvor butikken sammenlagt måtte holde lukket i to måneder på grund af corona. Også 2021 har været præget af månedlange corona-nedlukninger, så hvordan det samlede regnskab kommer til at se ud for i år, er endnu for tidligt at sige noget endegyldigt om.

En ting er dog sikkert - butikken har formået at sælge kvalitetsgenbrug for mere end 7 mio. kr. på de 5 år der er gået. Overskuddet af de penge går til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse.

De frivillige er hjertet i butikken

De frivillige er hjertet i butikken. Foto: Lars Jessen

Det er de frivilliges fortjeneste
Det første der bliver nævnt, når Lars Jessen, distriktschef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Ringsted, fortæller om butikken er de frivillige.

 -Det er de frivilliges fortjeneste at vi har en så velfungerende butik. De er virkelig dedikerede og flittige. Det er tydeligt at mærke, at de oprigtigt kan lide at være i butikken og at de brænder for at gøre en positiv forskel for kræftsagen. Det kan jeg kun være meget stolt af, udtaler Lars Jessen.

For de fleste frivillige bliver det en livsstil og et fast holdepunkt at arbejde i butikken, som de helst ikke vil undvære. Og de butiksfrivillige har da også et sammenhold ud over det sædvanlige.

Butikken er gået hen og blevet vores andet hjem
Det helt særlige sammenhold kan Conny og Børge Hansen skrive under på. For udover at støtte kræftsagen, så er sammenholdet i butikken årsagen til, at de er frivillige i butikken.

-Vi er bare så glade for at være her. Det er et rigtigt rart sted at være og de andre frivillige er bare så flinke. For sådan nogle som os, som bor ude på landet og ikke får set så mange mennesker til daglig, så er butikken og de andre frivillige gået hen og blevet vores andet hjem, udtaler Conny.

Da ægteparrets søn desværre døde af kræft for et år siden, var de ikke i tvivl om, at de ville melde sig som frivillige.

Da Børge og Connys søn døde af kræft sidste år, var de ikke i tvivl om, at de ville melde sig som frivillige. Foto: Lars Jessen

Kræft tæt inde på livet fik Conny og Børge til at melde sig som frivillige
Det er ikke tilfældigt, at Conny og hendes mand meldte sig som frivillige. Da Conny for nogle år siden mistede sin søster til kræft skulle søsterens lejlighed tømmes og som noget helt naturligt blev dødsboet doneret til Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik. I den forbindelse fik ægteparret øjnene op for butikken, og fornemmede straks, at der var en rar atmosfære.

Da ægteparrets søn desværre døde af kræft for et år siden, var de ikke i tvivl om, at de ville melde sig som frivillige. En beslutning de aldrig har fortrudt, da det ikke alene betyder rigtig meget at være med til at samle penge ind til kræftsagen, det betyder også meget at være med i et fællesskab, hvor der er plads til både at være social og have nogle at dele de lidt sværere ting i livet med. Og netop derfor har de ingen planer om at stoppe lige foreløbig.

Jubilæet fejres på Hugingsvej 2 i Ringsted

Jubilæet fejres på Hugingsvej 2 i Ringsted. Foto: Lars Jessen

En hel uge med jubilæumsaktiviteter
Fejringen af jubilæet strækker sig over hele uge 41, hvor der vil være masser af aktiviteter. Eksempelvis vil der blive afholdt auktion i både butikken og på butikkens Facebook-side, en konkurrence om et gavekort på kr. 500 til butikken og mulighed for at rafle sig til 50% rabat på sit køb. Og på selve mærkedagen, 13. oktober, serveres der kaffe og en kage formet som Kræftens Bekæmpelses logo til de første 50 kunder. 

FAKTA Praktisk information om jubilæet
Jubilæet fejres på Hugingsvej 2, 4100 Ringsted. Det sker hele uge 41 i tidsrummet 10.00 – 17.00 i hverdagene og 10.00-14.00 om lørdagen. Alle er velkomne.

FAKTA Kræftens Bekæmpelse Genbrug
Kræftens Bekæmpelse Genbrug har eksisteret siden 1991 og findes i dag i 15 forskellige byer. Al overskuddet fra butikkerne går til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse. Kræftens Bekæmpelse Genbrug drives af knap 1000 frivillige landet over.

Læs også om, hvordan der er brug for dig som ny genbrugsfrivillig:

Bliv genbrugsfrivillig