Luk

Genbrugsbutikker støtter op om Landsindsamlingen

Søndag den 11. april løb Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling af stablen, og tusindvis af frivillige danskere trodsede både sne og slud for at stemme dørklokker til fordel for kræftsagen. I Rudersdal Kommune foregik udleveringen af indsamlingsbøtterne fra genbrugsbutikken i Birkerød, hvor lokalborgere var mødt talstærkt op. Blandt de ca. 90 indsamlere, som havde meldt sig under fanerne, var bl.a. kommunens borgmester. Men det var ikke kun indsamlere, der mødte op. TV2 Lorry besøgte også genbrugsbutikken.

12. april 2021
Lone Kindberg, Fundraising & Medlemmer

Familien Bjerg Norup er klar til at gå ud og samle ind kræftsagen. Foto: Lone Kindberg.

Kampagneleder Sri Sai Das på vej ud for selv at samle ind til kræftsagen.

Kampagneleder Sri Sai Das på vej ud for selv at samle ind til kræftsagen.

Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker har normalt ikke åbent på søndage, men i går havde flere af dem slået dørene op. Og ikke fordi der var udsalg eller et jubilæum, der skulle fejres. Anledningen til de åbne døre var derimod Landsindsamlingen.

Flere steder i landet fungerer genbrugsbutikkerne nemlig som udleveringsted for Landsindsamlingen. En af dem er butikken i Birkerød.

- Vi er glade for at kunne gøre en forskel for kræftsagen og alle os frivillige nyder at være i butikken, sådan en dag som i dag. Det er altid noget helt særligt at være hernede i forbindelse med Landsindsamlingen, udtaler Sri Sai Das, som foruden at være kampagneleder for Landsindsamlingen også er formand for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Rudersdal, medlem af Kræftens Bekæmpelses Hovedbestyrelse og af Regions Udvalg.

Udover Das og hans kone, Kalpana Das, er seks frivillige mødt op i butikken for at gøre klar til Landsindsamlingen. Alle glæder sig til at sende de mange lokalborgere godt afsted med indsamlingsbøtter og tasker med bl.a. foldere, mundbind og håndsprit.

 TV 2 Lorry laver et indslag om Landsindsamlingen fra genbrugsbutikken.

TV 2 Lorry laver et indslag om Landsindsamlingen fra genbrugsbutikken. Foto: Lone Kindberg

TV2 Lorry dukkede også op i genbrugsbutikken
Dagen igennem vælter det ind med regnvåde lokalborgere, som er taget til butikken for at støtte op om Landsindsamlingen. En af dem af er Karen Grue, og med sig i hælene har hun TV 2 Lorry, som skal følge hendes indsamling. 

- Jeg har samlet ind for Landsindsamlingen i mange år. Jeg synes det er et rigtigt godt formål og vigtigt at støtte op om. Og så har min mand haft kræft for 15 år siden, men han er heldigvis rask og frisk i dag, udtaler Karen, inden hun og TV Lorry trasker ud af butikken.

Butiksfrivillig Kapala Das og borgmester Jens Ive i genbrugsbutikken i Birkerød.

Butiksfrivillig Kalpana Das og borgmester Jens Ive i genbrugsbutikken i Birkerød. Foto: Lone Kindberg

Borgmester samler ind
En anden lokalborger som også havde valgt at dedikere tre timer af sin søndag til kræftsagen var borgmester for Rudersdal kommune, Jens Ive. Han var taget alene ud for at samle ind til den vigtige sag.

- Kræft er en ganske forfærdelig sygdom. Når man kommer op i min alder, begynder det jo at ramme både ens venner og kollegaer, og så kommer det pludselig meget tæt på. Så selvfølgelig vil jeg gerne støtte den gode sag, udtaler Jens Ive, som kom tilbage med en relativ tung indsamlingsbøtte.

I løbet af dagen kom der også flere børnefamilier, som havde valgt at vise flaget. En af dem var familien Bjerg Norup, som foruden mor Julie og far Michael, består af tvillingerne Charlie og Vilfred på bare tre år. 

- Jeg har samlet ind med min mor, siden jeg var barn, men det er første gang, at vi har taget børnene med. Vi gør det, fordi vi har muligheden for det, fordi vi gerne vil støtte op om den gode sag og fordi vi synes, at det er vigtigt at vise børnene, at vi kan være med til at gøre en forskel for andre. Og vores drenge har glædet sig helt enormt meget til det hele ugen. De har faktisk forberedt sig en hel del. Den ene af dem skal ringe på, og når døren så bliver åbnet, skal den anden spørge: Vil du støtte Kræftens Bekæmpelse? siger Julie og kigger på sine to sønner.

Går ind for både genbrug og kræftsagen
Det er langt fra første gang, at familien sætter fødderne i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Birkerød. Igennem årene har familien nemlig købt en masse af børnenes legetøj hernede, ligesom de har doneret masser af brugte ting til butikken. Og det har de tænkt sig at fortsætte med, for familien går nemlig ind for både at støtte kræftsagen og genbrug.

Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Roskilde op til Landsindsamlingen.

Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Roskilde op til Landsindsamlingen. Foto: Lars Jessen

At butikken i Birkerød fungerer som udleveringssted for Landsindsamlingen vækker ikke kun glæde hos lokalborgerne, også de frivillige er glade for det.

- Det er en god måde at vise indsamlerne at Kræftens Bekæmpelse har en genbrugsbutik, og samtidig er det er en god måde at gøre kunderne opmærksomme på Landsindsamlingen, udtaler Das.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at de fleste som besøgte butikken i går, var kommet for at samle ind til Landsindsamlingen, hvilket formentligt skyldes vejret.

Alle genbrugsbutikker støtter op
Selv om det ikke er alle Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker, der fungerer som udleveringssted for Landsindsamlingen, så fungerer de dog alle som 'udstillingsvindue'. Små film om indsamlingen kører på butikkernes infoskærme, og indgangspartierne er dedikeret til Landsindsamlingen med bl.a. indsamlingsbøtter og tasker. Genbrugsbutikkerne gør dermed alt, hvad de kan, for at gøre lokalborgerne opmærksomme på Landsindsamlingen.

Se også Jesper Fiskers tak til alle de frivillige i forbindelse med Landsindsamlingen

Du kan stadig oprette digitale indsamlinger:

Opret en digital indsamling på Facebook

Opret en digital indsamling på indsamling.dk