Luk

Genbrugsjul på Strandboulevarden hitter

1. december stod frivillige fra Kræftens Bekæmpelse Genbrug klar på Strandboulevarden til at fyre op under julestemningen for Kræftens Bekæmpelses medarbejdere i forbindelse med det årlige pop up julemarked. Et flot resultat på 12.300 kr. blev det til, så både de frivillige og Kræftens Bekæmpelses medarbejdere kan holde jul med både en god og bæredygtig smag i munden.

Genbrugsjul på Strandbouldevarden

Randi, Kirsten, distriktschef Kim Steen Carlsen, Hanne og Susanne fra Kræftens Bekæmpelse Genbrug i forbindelse med året julemarked på Strandboulevarden. Foto: Lone Kindberg

Frivillige fra Kræftens Bekæmpelse Genbrug forstår i den grad hvad det vil sige, at stå for et julemarked, som er noget nær umuligt, ikke at komme i ægte julestemning af.

For hvem kan ikke lide julemænd med lys i, nisser og engle i hobetal, gedebukke med røde sløjfer, langborde med røde juleduge dekoreret med alskens julepynt i bedste mormor-stil og ikke mindst tonerne af den legendariske julesang ’I’m driving home for christmas'?

Og julestemning, det kom Kræftens Bekæmpelses medarbejdere i - og det samme gjorde deres pengepunge. Der blev nemlig købt for 12.300 kroner brugt kvalitets julepynt på den ene dag, julemarkedet stod på. Og overskuddet af de penge går til Kræftens Bekæmpelses arbejde inden for kræftforskning, forebyggelse og patientstøtte. 

Marie Stein, som er læringskonsulent hos Kræftens Bekæmpelse fik shoppet igennem på julemarkedet.

Marie Stein, læringskonsulent hos Kræftens Bekæmpelse, fik shoppet igennem på julemarkedet. Foto: Lone Kindberg

Jeg synes det er vildt hyggeligt
En af de mange medarbejdere som lagde vejen forbi julemarkedet, var 28-årige Marie Stein, som er læringskonsulent på projekt ’Lær om sorg’. 

-Jeg synes det er vildt hyggeligt med sådant et julemarked her på arbejdspladsen og jeg har fået købt en masse gode ting. Både til kontoret og til mig selv, siger Marie med bl.a. nisser, julekugler, en julekop og en jule-cd i hånden.

At Marie er mere end ualmindeligt begejstreret for julen og derfor også har glædet sig til julemarkedet, lægger hun ikke skjul på. I dagens anledning har hun nemlig iført sig en ægte julesweater og rød- og hvidstribede øreringe i bedste julestok-stil.

-Jeg elsker julen og går altid all-in. Og så har jeg været så heldig at finde en jule-cd med musik fra min ynglings julekalender ’Brødrene Mortensen Jul’ her til julemarkedet. Det er vildt fedt og så er jeg samtidig glad for at pengene går til et godt formål, smiler Maria.

Som relativt nyansat er det første gang, at Marie stifter bekendtskab med julemarkedet på Strandboulevarden, men det er dog ikke første gang, at hun stifter bekendtskab med Kræftens Bekæmpelse Genbrug og frivillighed.

Maries far er nemlig frivillig for Stafet for Livet i Helsingør, og i sommer tog han hende med i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Helsingør, hvor hun endte med at købe 20 bøger. 

For Anne Mette Bak fra Kræftens Bekæmpelse er det blevet en fast tradition at støtte julemarkedet.

Anne Mette Bak fra Kræftens Bekæmpelse elsker at shoppe brugt julepynt og samtidig støtte den gode sag. Foto: Lone Kindberg

En årlig tradition at bakke op om julemarkedet
Også Anne Mette Bak, bevillingskoordinator i økonomi og administration, lagde vejen forbi genbrugs julemarkedet. Hun har arbejdet 17 år i foreningen, så for hende er det blevet en årlig tradition, at bakke op om julemarkedet . Og hun havde da også taget en indkøbspose med i dagens anledning, da hun var sikker på, at hun ikke ville gå tomhændet derfra.

-Hivs ellers corona tillader det, så er det en virkelig god og hyggelig tradition med julemarkedet og jeg har besøgt det lige så lang tid det har eksisteret og hver gang går jeg herfra med en masse gode juleindkøb, udtaler Anne Mette som i år købte bl.a. julenisser, fyrfadsstager og julekugler, som skal bruges til borddekoration juleaften, som hun står for at holde i år.

Anne Mette elsker at købe brugt og går pengene samtidig til et godt formål som Kræftens Bekæmpelse, er det bare et ekstra plus.

- Der er så mange fine ting at komme efter, og så er det jo bare fedt, at det også går til et godt formål. Og man kan jo lige så godt købe sit julepynt brugt. Min mor er frivillig i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Roskilde, så jeg er vant til at købe brugt og donerer også ofte selv mine aflagte ting til butikken, smiler hun.

Frivillige sørger for at Kræftens Bekæmpelses medarbejdere kan få købt  brugt kvalitets julepynt.

Frivillige sørger for at Kræftens Bekæmpelses medarbejdere kan få købt brugt kvalitets julepynt. Foto: Lone Kindberg

Ihærdigt firkløver af frivillige står bag
At det overhovedet kan lade sig gøre at forvandle to gule  mødelokaler til et sandt juleparadis for Kræftens Bekæmpelses medarbejdere, skyldes ene og alene frivillige kræfter fra henholdsvis Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Helsingør og Virum.

Hanne, Kirsten, Randi og Susanne er det firkløver af frivilige, som dagen lang knokler for at lange julepynt over disken til stor glæde for medarbejderne og naturligvis også for kræftsagen.

-Jeg er først lige startet som frivillig her i 2021, efter jeg gik på pension, så det er første gang jeg er med til julemarkedet. Men hold op hvor er det hyggeligt og jeg er så glad for, at jeg kan være med til at gøre en forskel for kræftsagen, udtaler 70-årige Susanne Dreisig, som er frivillig i genbrugsbutikken på Virum Torv. 

Susannes søster er desværre alvorlig syg af kræft og hun har tiligere mistet en god veninde til kræft, så udover at hun oplever et stærk sammenhold blandt de frivillige, er det at være frivillig for Kræftens Bekæmpelse det helt rigtige for Susanne. 

Randi er genbrugsfrivillig for Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Helsingør og elsker alt ved det.

Randi er genbrugsfrivillig for Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Helsingør og elsker alt ved det. Foto: Lone Kindberg

Jeg er vild med det
68-årige Randi Hansen er ligesom Susanne blevet genbrugsfrivillig her i 2021, og derfor er det også hendes aller første møde med julemarkedet.

-Jamen det er da bare smadder hyggeligt at være med til. Det er en god måde at møde nogle af Kræftens Bekæmpelses medarbejdere på ligesom det er hyggeligt at få lov til at arbejde med nogle frivillige fra en af de andre butikker, udtaler Randi, som står for legetøjsafdelingen i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Helsingør og fortsætter:

-Det er dejligt at se hvor godt medarbejderne tager imod julemarkedet og hvor velbesøgt det er. Det bliver spændende at se hvor meget vi får solgt for, siger Randi inden dagens kassebeholding blev opgjort til 12.300 kroner.  

Randi startede som frivilllig for Kræftens Bekæmpelse Genbrug fordi hendes søster desværre mistede livet til kræft og hun derfor ønskede at gøre en positiv forskel for kræftsagen. Og det har hun ikke fortrudt.

-Jeg elsker at være frivillig, afslutter Randi inden hun skal hen og betjene endnu en kunde.

Bliv genbrugsfrivillig

Der er masser af spændende arbejdsopgaver som genbrugsfrivillig, som her hvor vores fantastiske frivillige er i gang med at betjene en kunde, Foto: Lone Kindberg

Bliv genbrugsfrivillig