Luk

Generalforsamling i det fri

Når nu det ikke var muligt at mødes indendørs til årets generalforsamling, besluttede Lemvig Lokalforening sig for at gøre det udendørs i en bålhytte i stedet. Og det var en rigtig god oplevelse, som satte snakken i gang.

26. marts 2021
STINE LYNGHARD, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Det var en kølig, men hyggelig aften i Lemvig til årets generalforsamling. Foto: Lemvig Lokalforening.

Det kan godt være, at tæerne blev kolde undervejs, og tøjet kom til at lugte af bål, men hyggen fejlede ikke noget, da Lemvig Lokalforening mødtes udendørs i en bålhytte til generalforsamling den 1. marts.

- Det var halvkoldt, men det gik fint. Bestyrelsen har ikke mødtes fysisk siden december, så vi var rigtig glade for at se hinanden igen. Det var virkelig tydeligt, at folk havde lyst til at tale, og det var kun, fordi vi frøs, at vi stoppede, fortæller Anne Møller Lund, der er lokalforeningsformand i Lemvig.

Glad for at kunne samle bestyrelsen
I Lemvig havde de på forhånd tænkt i tre muligheder for deres generalforsamling: en fysisk indendørs, en fysisk udendørs og en digital. Det hele afhængig af coronasituationen og antallet af tilmeldinger.

- Det betyder rigtig meget at kunne mødes fysisk, og der er nogle i vores bestyrelse, som ikke er trygge ved det digitale. De ville fravælge en digital generalforsamling, fordi de ikke ville kunne overskue det, siger Anne Møller Lund.

Der kom 10 tilmeldinger til generalforsamlingen, og det gjorde det muligt at mødes udendørs. De ni var fra bestyrelsen, og så kom en helt ny frivillig, der gerne ville stille op som næstformand. Lemvig Lokalforening valgte kun at fokusere på det formelle ved en generalforsamling.

Bestyrelsen havde lånt en lokal bålhytte til generalforsamlingen. Foto: Lemvig Lokalforening.

- Vi har ikke særligt stor udskiftning i bestyrelsen, og vi har stor opbakning i lokalsamfundet, så vi går ud og finder kandidater, når vi har brug for nye, forklarer formanden for lokalforeningen.

Også andre udendørs aktiviteter
Der blev selvfølgelig tændt bål i bålhytten, og så blev punkterne på dagsorden gennemgået, og den nye næstformand valgt.

- Vi bagte ikke snobrød, men vi fik varm kaffe og kage, og vi hyggede med en masse snak bagefter, fortæller Anne Møller Lund, som var glad for at kunne samle sin bestyrelse.

- Vi havde en god generalforsamling, og som formand er jeg glad for, at vi fik den holdt. Det var vigtigt for mig, at alle var med. Og nu har vi også fået øjnene op for, at vi sagtens kan lave andre aktiviteter udendørs, tilføjer hun.

Læs også om erfaringerne med at afholde digitale generalforsamlinger:

Generalforsamlinger og lokale bestyrelsesmøder i en onlinetid