Luk

Har du været i et af risikoområderne for coronavirus? Bliv hjemme

Sundhedsstyrelsen har opdateret sine vejledninger og anbefaler nu, at man bliver hjemme i 14 dage, hvis man har været i et af de særlige risikoområder. Kræftens Bekæmpelse følger anbefalingerne, og de gælder både frivillige, ansatte og besøgende hos os.

4. marts 2020
FORENING & FRIVILLIGE

Sundhedsstyrelsen har opdateret sine vejledninger for at undgå smitte med COVID-19. Foto: Tomas Bertelsen.

Hvis du er kommet hjem fra en rejse i et af de områder, hvor der lige nu er særligt stor risiko for at blive smittet med den nye coronavirus (COVID-19), skal du blive hjemme i 14 dage fra det tidspunkt, hvor du forlod området. 

Det drejer sig om fire regioner i Norditalien (Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto), Iran (hele landet), Kina (hele landet) og Sydkorea (udelukkende provinsen Gyeongbuk med storbyen Daegu).

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer, som har rejst i et af områderne, bliver hjemme for at undgå yderligere spredning af COVID-19 her i Danmark.

Vi følger sundhedsmyndighederne
I Kræftens Bekæmpelse følger vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger nøje. Derfor skal både frivillige, ansatte og besøgende blive hjemme i 14 dage fra det tidspunkt, hvor man rejste fra risikoområdet. Også selvom man ikke har nogen af symptomerne (feber, hoste og/eller vejrtrækningsproblemer).

Man må samtidig ikke besøge sygehuse, kræftrådgivninger, plejecentre, o.l., hvor der er personer, som er særligt sårbare og udsatte, hvis de bliver smittet med COVID-19.

Hvis man oplever symptomer som feber, hoste eller åndenød, og er udrejst fra et af de særlige risikoområder inden for de seneste 14 dage, skal man ifølge myndighederne selvisolere sig og telefonisk kontakte sin læge.

Husk håndhygiejnen
Anbefalingerne angående arrangementer er uændrede. Man kan derfor afholde arrangementer som planlagt. Læs mere her:

Sundhedsmyndighederne om ny coronavirus: Arrangementer kan afholdes som planlagt

Der opfordres fortsat til at følge de almindelige hygiejneråd, da COVID-19 smitter fra person til person gennem dråber, f.eks. via hoste eller nys. De generelle hygiejneråd er:

  • Vask hænder ofte og hyppigt med sæbe og vand, brug evt. håndsprit
  • Nys og host i ærme eller albuebøjning

De gode hygiejneråd kan evt. hænges op i forbindelse med afholdelse af arrangementer for at forebygge smitte. Hent en printvenlig version her.

Vi følger selvfølgelig udviklingen tæt og melder ud, hvis anbefalingerne ændrer sig.

Hvis du har spørgsmål, kan du finde fakta, råd og vejledning om coronavirus på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Hvis du har spørgsmål angående afholdelsen af et kommende arrangement, er du velkommen til at kontakte din lokale konsulent i Kræftens Bekæmpelse.