Luk

Hel skole deltog i Stafet For Livet

Det var en temmelig anderledes skoledag, som 300 skoleelever fik i lørdags. Sct. Joseph Skole i Ringsted havde nemlig valgt at lægge en obligatorisk skoledag på den lokale Stafet For Livet, og det gjorde et stort indtryk på børnene at være med.

29. august 2019
STINE LYNGHARD OG DINA SKJOLD ANDERSEN, FORENING & FRIVILLIGE

Andreas Rømer er 13 år og går på Sct. Joseph Skole i Ringsted. Han er ikke vant til at gå i skole om lørdagen, men det var heller ikke nogen normal skoledag, eleverne mødte ind til lørdag formiddag. For der stod hverken matematik eller dansk på skemaet – men i stedet Stafet For Livet. I 24 timer skulle elever, lærere og forældre gå eller løbe for at sætte fokus på kræftsagen, støtte dem der er ramt af kræft, samle penge ind og fejre livet og fællesskabet.

Det var en stor oplevelse for Andreas Rømer at deltage i stafetten. Han har selv oplevet kræft i familien, og derfor betyder det meget for ham at kunne hjælpe andre, fortæller han i videoen her:

Manglede en skoledag
Da skoleinspektøren på Sct. Joseph Skole skulle planlægge skoleåret 2019/2020, kunne han se, at der manglede en skoledag for at få året til at gå op. Han valgte derfor at lægge en skoledag i lørdags, hvor der var Stafet For Livet i Ringsted.

Og det var ikke tilfældigt. Skoleinspektør Thøger Ottosen ville gerne lave en lidt anderledes indholdsrig dag, fortæller han i dette videoklip:

Sct. Joseph Skole har et mål om at styrke fællesskabet og vise eleverne, hvor vigtige fællesskaber er. Derfor stillede skolen op som ét hold med 300 elever og 100 voksne under overskriften ’Dannelse, fællesskab og faglighed’.

- Ved at være med 400 mand, så er vi jo ét stort fællesskab, hvor alle indgår med det, de kan. Der er ikke nogen, der brokker sig over, at man skal bidrage mere end andre. På den måde styrker det vores fællesskab i stor stil, siger skoleinspektør Thøger Ottosen.

- Og så er det jo også en måde at få ledt tankerne hen på dem, man hjælper – og måske dem, man kunne have hjulpet, men som ikke er her. Jeg tror, alle har en eller anden historie om, hvordan man har haft kræft inde på livet. Det er rart at kunne gøre en forskel, tilføjer Thøger Ottosen.

Opbakning til patienter og pårørende
Der var også flere forældre, som deltog i stafetten. Heriblandt Johnny Kristiansen, som desværre har mistet flere nærtstående familiemedlemmer til kræft. Han føler, at Stafet For Livet er en mulighed for at give lidt tilbage, fortæller han i dette videoklip:

Det lykkedes Sct. Joseph Skole at samle hele 57.825 kr. ind til Stafet For Livet. Det er et flot og vigtigt bidrag til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forske i kræft, forebygge sygdommen og støtte patienter og pårørende.

For 13-årige Andreas Rømer var det en god dag, fortæller han i videoen her:

Vil du læse mere om Stafet For Livet?

Læs om kræftramte familier, der får støtte fra Stafet For Livet Kolding

Læs om et cykelhold, der cyklede 500 km. for at nå frem til Stafet For Livet i Dragør

Mød Katrine, der har været med til at starte Stafet For Livet op i Ikast

3

Kommentarer

Anne Lund Så flot!! Det ville være fint hvis vi ude andre steder kunne dele dette - til inspiration for skoler i vort lokalområde - kommer det andre steder eks. facebook? kh Anne

29. august 2019 20:17

Stine Lynghard

Stine Lynghard Kære Anne, det er en rigtig god idé at sprede budskabet lokalt. I er meget velkomne til at lægge artiklen op på jeres lokale Facebookside som et link her til frivillig.dk. Du kan bruge dette link: https://www.frivillig.dk/nyheder/nyheder-p3/hel-skole-deltog-i-stafet-for-livet

Artiklen bliver også lagt op på Stafet For Livets centrale Facebookside i næste uge - og den er I også meget velkomne til at dele, hvis I hellere vil gøre det på den måde. God weekend til dig.

Kh. Stine, frivillig.dk

30. august 2019 10:38

Anne Lund Tak Stine

31. august 2019 09:10