Luk

Her er de 10 finalister til Fantastiske Frivillige 2018

Nomineringen til Fantastiske frivillige 2018 er slut, og de 10 finalister er fundet. Det blev til mere end 200 nomineringer af frivillige fra hele landet, som i høj grad viser, hvor mangfoldigt det frivillige arbejde er. Alt fra spejderledere, rugbytrænere og plejemødre for hjemløse dyr, til støtte af socialt udsatte, sygdomsramte og pårørende. Her kan du læse om de 10 finalister.

1. november 2018
Forening og Frivillige

Her kan du læse et uddrag af finalisternes nomineringer:

Julie Kristine Knudsen, Frivillig hos Ventilen Danmark

Julie har været frivillig hos Ventilen i mere end 10 år, og hun har været rundt om hele organisationen. Hun har arbejdet som frivillig på Ventilens mødesteder, været formand, siddet i den nationale bestyrelse og nu er hun underviser for nye frivillige, hvor hun går utrætteligt til opgaven med gejst og gåpåmod.

Ventilen er en frivillig, social organisation, der har til formål at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. 

Jesper Rotvig Jensen, frivillig hos Kræftens Bekæmpelse

Jesper er en ildsjæl. Han formand i Odense lokalforening, medlem i hovedbestyrelsen og forretningsudvalget samt formand for Fonden for De Unge Raske. Jesper er utrolig engageret og dedikeret til sit frivillige arbejde. Med hans imødekommende væsen får han alle frivillige til at føle sig velkomne og som en del af fællesskabet. Han gør en kæmpe forskel i det kræftpolitiske arbejde, og formår altid at sikre, at alle involverede altid er velinformeret.

Kræftens Bekæmpelse er en forening, som arbejder for, at færre får kræft, flere overlever kræft og et bedre liv efter kræft. Kræftens Bekæmpelse har 105 lokalforeninger rundt om i landet, hvor Odense er en af den.

Anne Skov Jensen, frivillig hos A-Team

Anne er ildsjælden bag foreningen, og har selv Aspergers syndrom og ADHD, lige som sine to børn, hvilket giver hende en stor indsigt og motivation til at gøre en forskel for andre. Det er Annes fortjeneste, at A-Teams løbere altid har det største smil på. Derudover har hun udtænkt konceptet "Tæl aktive minutter", som får familier over hele landet, som er påvirket af autisme eller ADHD, til at være fysisk aktive sammen.

A-Team er en motionsforening, hvor målet er at skabe rammer, hvor det er muligt at være sammen i et fællesskab om motionsglæde på tværs af positioner, for eksempel mennesker med en profil inden for autisme- eller ADHD området, fagpersoner, forælder eller andre pårørende.

Pia Sigmund, frivillig hos 2 timer om ugen

Pia er formand for foreningen "2 timer om ugen", hvor hun i mange år har bidraget med en ekstraordinær og vedholdende frivillig indsats for udsatte, flersprogede børn og flygtninge. Hos Pia spiller alderen ingen rolle. På trods af sine 78 år suser hun afsted og igangsætter nye tiltag.

Foreningen ”2 timer om ugen” har til formål at hjælpe flersprogede børn i alderen 3-8 år med at blive bedre til dansk og forstå den danske kultur, så de kan klare sig i samfundet og blive aktive medborgere.

Søren Degn Laxy, frivillig rekrutteringsofficer, formand og ildsjæl

Søren er en 22-årig ildsjæl og på trods af hans unge alder, har han allerede en masse frivilligt arbejde på CV’et. Søren har blandt andet skabt en succeshistorie på Ærø, hvor det blandt unge er blevet populært at være medlem af hjemmeværnet. Det skyldes Sørens personlighed og udstråling, som skaber tillid om ham som person. Derudover er Søren medlem af kommunalbestyrelsen på Ærø, han er frivillig ved Fyns kunstråd, og så han været formand for ungdomsrådet, har oprettet frivilligcenter Ærø og meget mere. 

Gitte Skov Nielsen, frivillig hos Søndagskaffe

Gitte har været med til at starte foreningen Søndagskaffe op, og uden hende havde niveauet slet ikke været så højt som det er i dag. Gitte gør en kæmpe forskel, og har altid åbnet sin dør, når der har været brug for det.

Foreningen Søndagskaffe hjælper, og gør en forskel for ensomme ældre ved at arrangere kaffe-komsammener for ensomme og isolerede ældre, som bor alene og kun har lidt eller ingen kontakt til familie og venner. Til Søndagskaffe mødes de med andre gæster til hyggelig snak, kaffe og kage i hjemlige omgivelser hos en af foreningens værter.

Ali Jahouh, frivillig ungdomstræner hos CSR/Nanok

Ali er træner i klubbens ungdomsafdeling. Han har altid overskud, og der er aldrig nogen der går forgæves, når de går til Ali. Han er ikke bare ungernes træner, men er også mentor, ven og forbillede. Han er fast mand på den årlige rugbykoloni, og var desuden en af de bærende kræfter med Københavns kommunes skole rugby stævne. På den måde er Ali ikke bare en gevinst for CSR/Nanok, men for hele landet.

CSR/Nanok er Københavns største rugbyklub.

Arne Bent Mortensen, frivillig hos Røde Kors

Arne har været aktiv hos Røde Kors Dronninglund-Hjallerup i 43 år. Han startede som førstehjælpsinstruktør, og kom hurtigt i bestyrelsen, som han nu har været i 17 år. Arne er en ildsjæl, som besidder et meget stort engagement til gavn for sårbare, ensomme og udsatte borgere. Han har gennem mange år været med til at præge udviklingen i afdelingen, og det er Arnes skyld, at afdelingen i dag har to store og velfungerende butikker.

Røde Kors er en hjælpeorganisation, som redder liv og skaber udvikling. Organisationen har en række lokale afdelinger, hvor Dronninglund-Hjallerup er en af dem.

Anne Sofie Bredgaard og Camilla Tøttrup, frivillige hos Kræftens Bekæmpelse

Anne Sofie og Camilla har formået at skabe en stærk, lokal og forebyggende indsats mod rygning blandt unge. De har samlet 19 studerende til at tage ud på skolerne i hele Vesthimmerlands kommune for at undervise andre unge om rygestop. Der har været stort interesse for indsatsen fra de omkringliggende kommuner, så projektet er ved at vokse sig endnu større.

Kræftens Bekæmpelse er en forening, som arbejder for, at færre får kræft, flere overlever kræft og et bedre liv efter kræft. 

Torsten Arendrup, frivillig hos Coop Garage

Torsten har i årevis utrætteligt arbejdet for medlemsvalgte aktiviteter. Med aktiviteten Coop Garage har det nået et spændvidde i indhold, som man kun kan beundre.

Coop Garage er et græsrodsprojekt, stiftet af medlemmer af Coop, hvor der kommunikeres viden, diskuteres og debatteres emner, som har med mad, ansvarlighed, sundhed, bæredygtighed og relaterede emner at gøre.

Kom med til prisuddelingen

Vinderen bliver kåret den 8. november i København, og du er naturligvis velkommen til at deltage i prisuddelingen. Tilmeld dig her.