Luk

Hvem er Danmarks mest fantastiske frivillige?

Hvis du har en frivillig kollega, som fortjener et ekstra skulderklap for sin indsats, kan du nu indstille personen til at blive årets 'Fantastiske Frivillige'. Nomineringen åbner i dag og løber frem til den 1. oktober 2019.

12. august 2019
FORENING & FRIVILLIGE

Her i Kræftens Bekæmpelse har vi 47.000 fantastiske frivillige, som hver dag gør en kæmpe indsats til gavn for kræftsagen. Det fortjener I hver især et stort skulderklap for.

Nu har du mulighed for at hylde en frivillig kollega, som du synes gør en særlig indsats. Du kan nominere ham eller hende til prisen 'Fantastiske Frivillige', som Kræftens Bekæmpelse, Coop, Røde Kors og Roskilde Festival sammen står bag.

Med prisen vil vi gerne hylde alle dem, der har overskud til at være noget for os andre, for fællesskabet, for ensomme, for patienterne, for misbrugerne, eller for de skolebørn, der har svært ved matematik.

- I Kræftens Bekæmpelse gør frivillige hver dag en kæmpe forskel for andre mennesker i caféer for kræftramte, som værter i vores rådgivninger, i genbrugsbutikker og som fundraisere, der muliggør kræftforskning, patientstøtte og forebyggelsesindsatser. Med Fantastiske Frivillige anerkender vi nogle frivillige, der har gjort en særlig indsats, samtidig med at vi hylder alle, der gør en frivillig indsats for fællesskabet, siger Charlotte Gerhauge, frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse.

Når alle nomineringerne er sendt ind, vil en jury udpege 10 finalister, og onsdag den 6. november bliver vinderen kåret.

Jesper Rotvig Jensen

Jesper Rotvig Jensen, frivillig i Kræftens Bekæmpelse, blev kåret som Danmarks mest fantastiske frivillige i 2018. Foto: Hung Tien Vu.

Sidste år var det Jesper Rotvig Jensen fra Kræftens Bekæmpelse, der vandt prisen. Han er lokalforeningsformand i Odense samt medlem af hovedbestyrelsen og forretningsudvalget. Det var en enig jury, der pegede på Jesper Rotvig Jensen som Danmarks mest fantastiske frivillige 2018.

Begrundelsen var bl.a. hans store personlige
 engagement, og at han formår at inddrage og anerkende sine medfrivillige. Derudover har han bidraget til, at langt flere unge involverer sig i det lokale arbejde for kræftsagen, og så er han med til at sikre vigtigt politisk fokus på kræftsagen.

- Jeg bliver næsten helt rørt. Det er fantastisk. At få en nominering af en, der kender mig godt – det er jo fantastisk, at der er en anden, som sætter ord på, hvem jeg er og hvor fantastisk jeg er. Og så at komme i finalen, hvor man allerede føler sig som en stor vinder, fordi man er pavestolt af sig selv og rigtig ydmyg over, at man er kommet i den situation. Og lige pludselig bliver man udråbt som vinder. Jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår det endnu. Men jeg har det ret fantastisk, fortalte Jesper efter prisoverrækkelsen sidste år.

Om prisen
Fantastiske Frivillige blev lanceret i 2015 af Samvirke og Coop og videreføres på skift af organisationerne bag.

Formålet med prisen er at sætte fokus på og øge interessen for det frivillige arbejde. Nomineringen er åben fra den 12. august til den 1. oktober 2019. Herefter kåres 10 finalister af en jury.

Onsdag den 6. november offentliggøres vinderen, som får tildelt en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop til at fortsætte eller udbrede det gode arbejde. Præmien udbetales til en forening, hvor den frivillige er aktiv. Prisen overrækkes ved et arrangement på Coops hovedkontor i Albertslund.

Læs mere og nominer en frivillig på hjemmesiden Fantastiske Frivillige.