Luk

Hvorfor har ’Stop HPV – stop livmoderhalskræft’ ikke fokus på HPV-vaccination til drenge?

Regeringen har foreslået, at drenge i 12-års alderen skal tilbydes gratis HPV-vaccine som en del af finanslovsudspillet for 2019. I den forbindelse efterspørger flere og flere frivillige information omkring HPV-vaccination til drenge.

16. november 2018
Christina Hilding Rasmussen, Screening & sygdomspjecer

Hør i videoen Projektchef og overlæge, Janne Bigaard, fortælle om hvorfor ’Stop HPV – stop livmoderhalskræft’-indsatsen endnu ikke har fokus på HPV-vaccination til drenge.

Kræftens Bekæmpelse bakker op om finanslovsudspillet om, at alle drenge burde tilbydes gratis HPV-vaccination, der vil betyde et fald i HPV-relaterede kræftformer blandt mænd i fremtiden, og vi er utrolig glade for interessen i at arbejde med at oplyse om HPV-vaccination til piger OG drenge.

Men indtil vi kender det endelige udspil vil vi opfordre til, at I fortsætter med at lave informationsindsatser, der har fokus på at øge tilslutningen til HPV-vaccination blandt pigerne – herunder bl.a. informationsmøder. Vi har stadigvæk et stykke vej til en tilslutning på 80% færdigvaccinerede piger i en årgang.

I hører fra os, så snart vi har nyt om HPV-vaccination til drengene.

Har I spørgsmål er I meget velkomne til at kontakte Christina Hilding Rasmussen på chr@cancer.dk.

Læs om jeres muligheder for lokale aktiviteter om HPV-vaccination på frivillig.dk i gruppen ’Stop HPV – stop livmoderhalskræft’.

Læs den tidligere nyhed om HPV-vaccination til drenge på frivillig.dk.

Læs og om finanslovforslaget på cancer.dk.