Luk

Kendte donerer tøj til genbrugs-pop-up-butik for Kræftens Bekæmpelse

Frem til 23. december står frivillige klar i den 173 kvm store pop up-butik i hjertet af København. Pop up-butikken vil sælge et stort udvalg af brugt kvalitetstøj doneret af kendte danskere som bl.a. Szhirley, Aura, Lina Rafn, Laura Drasbæk, Lakserytteren og Suspekt.

Klam fyr fra bandet Suspekt er en af de kendte danskere, der har sagt ja til at donere brugt tøj til Kræftens Bekæmpelses pop-up butik. I samarbejde med kendisser åbner Kræftens Bekæmpelse genbrugs pop up-butik i indre København

Klam fyr fra bandet Suspekt er en af de kendte danskere, der har sagt ja til at donere brugt tøj til Kræftens Bekæmpelses pop up-butik. Foto: Nele Kirstine Borring

En række kendte danskere har sagt ja til at rydde ud i klædeskabet og donere deres brugte tøj til Kræftens Bekæmpelse, der i dag kan slå dørene op for en genbrugs-pop up-butik i hjertet af København. Blandt de kendte danskere, som ønsker at støtte op om kræftsagen, er Szhirley, Laura Drasbæk Aura, Nabiha, Lakserytteren, Pilou Asbæk. Victor Lander, Suspekt, Laura Drasbæk og Mathilde Norholt.

Men også professionel fodboldspiller, Pernille Harder, som til dagligt er bosiddende i England, har sagt ja til at give sit tøj nyt liv i den gode sags tjeneste. En frivillig var for nylig i England og vendte hjem til Danmark med to kufferter fuld af genbrugsguld fra fodboldspilleren.

Et stærkt hold af frivillige vil fra i dag torsdag 25. november og en måned frem sælge de kendtes tøjdonationer fra Kræftens Bekæmpelses pop-up-butik. Overskuddet fra salget går naturligvis til Kræftens Bekæmpelse.

Frivillige knokler for at kunne slå dørene op til pop up-butikken torsdag 25. november

Frivillige knokler for at kunne slå dørene op til pop up-butikken torsdag 25. november. Foto: Nele Borring

Frivillige tror 100 procent på konceptet
En af de mange frivillige, der har meldt sig til at hente tøj hos kendte danskere og efterfølgende lange det over disken til fordel for kræftsagen, er 34-årige Kersti Bøgebjerg.

Til dagligt arbejder hun hos et eventbureau, men den næste måneds tid har hun valgt også at arbejde som frivillig hos Kræftens Bekæmpelse.

-Jeg har tilbudt min arbejdskraft, fordi jeg gerne vil støtte op om kampen mod kræft og fordi jeg, ligesom de andre frivillige, tror 100 procent på konceptet. Der er virkelig meget godt tøj at komme efter, så jeg håber, folk vil komme forbi og støtte op om den gode sag, udtaler Kersti Bøgebjerg, som selv har haft kræft tæt inde på livet, da hun for 8 år siden mistede sin morfar til sygdommen.

Frivillige og kendte gør en kæmpe forskel

Laura Drasbæk er en af de kendte danskere, som har doneret sit brugte tøj til Kræftens Beklæmpelse. Foto: Nele Borring

Frivillige og kendte gør en kæmpe forskel
Kræftens Bekæmpelse har i forvejen 15 velfungerende genbrugsbutikker i Danmark, men København er dog ikke med på landkortet. Så nu hvor et stort og lyst butikslokale er dukket op i indre København, er det en enestående chance for også at få Københavnerne til at købe brugt kvalitetstøj til fordel for kræftsagen.

-Vi er så privilegerede at vi på den ene side har en række dedikerede frivillige, som brænder for kræftsagen og som gerne vil tilbyde deres arbejdskraft og på den anden side har vi en række kendte danskere, som gerne vil give deres brugte tøj til kræftsagen. Dét set-up ønsker vi selvfølgelig at få mest muligt ud af. Derfor lancerer vi en pop up-butik, udtaler chef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug, Ole Saatterup.

Praktisk information om pop up-butikken:
Pop up-butikken ligger på Vester Voldgade 7, 1552 København V og holder åbent til og med torsdag den 23. december. Butikken vil være åben på hverdage i tidsrummet fra kl. 10-17 og lørdage fra kl. 11-14. Derudover vil der løbende være mindre events i butikken i december. Det vil desuden være muligt at indlevere brugt tøj i butikkens åbningstid.

Reception
På åbningsdagen er der reception fra kl. 17-21 med bl.a. dj, live band, snacks og drikkevarer. Alle er velkomne.

Læs også om, hvordan der er brug for dig som ny genbrugsfrivillig:

Bliv genbrugsfrivillig