Luk

IGEN åbner ny butik i Birkerød

Frivillige er allerede i fuld gang med at indrette og arrangere varer i butikken.

Det rumler og rumsterer i de nye lokaler på torvet i Birkerød nord for København. IGEN – Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik er næsten klar til den store åbning fredag den 31. august. Butikken er en af de større af slagsen, med plads til alle varegrupper inklusiv møbler.

I butikken står de frivillige medarbejdere Ruth Bjørnlund og Lene Nielsen i baglokalet og ordner og prissætter tøj. De to damer har kun været tilknyttet butikken som frivillige i ganske kort tid, men man fornemmer allerede det gode venskab, der så småt er ved at udvikle sig.

Ruth meldte sig som frivillig af to årsager: Hun har selv haft kræft, og hun har haft med salg af tøj at gøre hele sit liv – ”Jeg var her med det samme, da jeg hørte at Kræftens Bekæmpelse åbnede butik her i Birkerød. Her kan jeg både være med til at samle penge ind til kræftsagen, og dyrke min passion for tøj”, siger Ruth med et stort smil. Ruth er godt klar over, at der stadig mangler frivillige til at hjælpe i butikken, så hun har tænkt på at bruge et par dage om ugen på arbejdet, og så ellers komme efter behov: ”Jeg håber virkelig, at flere vil møde op og give lidt af deres tid hernede. Her er allerede så hyggeligt, og vi skal nok i fællesskab gøre det til et rigtig godt sted at være, med en god tone og et godt kammeratskab”. Vi bliver afbrudt af Lene som lige skal høre, hvad Ruth synes, en bluse skal koste. ”Den skal koste 35 kr., det er Jackpot”, siger Ruth.

"Her kan jeg både tjene penge til kræftsagen, og dyrke min passion for tøj", siger Ruth Bjørnlund.

Lene prissætter den nyvaskede bluse og hænger den ud i butikken, så den er klar til fredagens åbning. Hun er enig med Ruth i, at kammeratskabet står højt på listen over grunde til at melde sig som frivillig i IGEN: ”Det er allerede godt. Og vi glæder os til, at der kommer flere med i det”, siger hun. Bortset fra nogle enkelte år i landflygtighed, har Lene boet i Birkerød hele sig liv. Nu er hun blevet alene og gider ikke sidde derhjemme og kede sig, som hun siger: ”Jeg kan lige så godt komme herned og give nogle timer og få en snak med kollegaerne. Vi har en dejlig fri tone, hvor vi godt må drille hinanden lidt. Det kan jeg personligt godt lide. Birkerød er måske gået hen og er blevet lidt kedelig. Vi trænger til, at denne forretning bliver god, med serviceminded betjening og en rar stemning”, siger Lene og bliver højlydt suppleret af Ruth: ”Og det skal vi nok sørge for!”

De to damer griner, og kaster sig over arbejdet med tøjet igen. De glæder sig til åbningen, som bliver en festdag for deres vedkommende.

IGEN-butikken åbner fredag den 31. august kl. 11.00. 

Birkerøds borgmester Jens Ive kommer og klipper snoren over. Der vil være forfriskninger samt gode tilbud på dagen.

Har du lyst og tid til at være en del af den frivillige medarbejderstab, kan du kontakte butikken på tlf.: 3525 1026 eller skriv til knj@cancer.dk

Denne artikel er del af FrivilligNyt august 2018