Luk

IGEN-butikkerne lukker i marts

Kræftens Bekæmpelse har besluttet at lukke alle sine 15 genbrugsbutikker i foreløbig resten af marts måned i lyset af corona-pandemien og myndighedernes udmeldinger. Vi ønsker at beskytte vores frivillige og kunder i butikkerne.

13. marts 2020
RIKKE BRAMS, KOMMUNIKATION

Vi har lukket vores genbrugsbutikker, men glæder os til at kunne åbne dem igen. Foto: Nille Gry Klinge.

Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker fordelt ud over Sjælland, Fyn og Jylland lukker foreløbig indtil udgangen af marts. Årsagen er corona-pandemien, som lige nu breder sig i hele verden med hastig fart – ikke mindst i Danmark.

Statsministeren og sundhedsmyndighederne lukkede onsdag aften store dele af Danmark ned og opfordrede danskerne til at udvise samfundssind og passe på hinanden og især de svageste i samfundet, som coronavirus kan ramme ekstra hårdt. Det gælder også kræftpatienter, som kan have et svækket immunsystem som følge af sygdommen eller behandlingen.

- I lyset af den situation, som Danmark står i lige nu, ser vi ingen anden mulighed end at lukke vores IGEN-butikker midlertidigt ned for at passe på både vores fantastiske frivillige, som hver dag yder en kæmpe indsats for kræftsagen, og vores kunder, som støtter kræftsagen ved at handle i butikkerne. Det er nu, vi må stå sammen og gøre en indsats for at sænke tempoet på smittespredningen mest muligt, så sundhedssystemet kan følge med, siger Charlotte Gerhauge, frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse.

Alle funktioner i butikkerne lukker ned
Lukningen af butikkerne slår igennem på alle parametre. Det vil sige, at ingen frivillige skal møde op i butikkerne. Der er ingen adgang til baglokaler, fællesrum eller kældre på noget tidspunkt, og det er ikke muligt at ordne varer, prissætte, rydde op eller bare lige komme forbi butikkerne. Når dette ændrer sig, vil distriktscheferne melde det ud til de berørte frivillige.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vi ikke kan holde åbent lige nu. Men at passe på vores frivillige og kunder er det vigtigste. Vi må stå sammen og vise samfundssind, indtil vi er igennem, siger Charlotte Gerhauge, frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse.    

Læs mere om, hvad coronavirus betyder for det frivillige arbejde i Kræftens Bekæmpelse:

Spørgsmål og svar om coronavirus 

Læs også om, hvad man skal være særligt opmærksom på som kræftpatient og pårørende:

Information om corona