Luk

IGEN flyttede ud under åben himmel

En dejlig sommerdag blev parkeringspladsen uden for den store IGEN-butik i Aalborg ryddet og lavet om til sommerloppemarked. Der var både stande fra IGEN-butikken og lokalforeningen i Aalborg, men også mange private stadeholdere solgte lopper på dagen.

4. september 2019
Nille Gry Klinge, Forening og Frivillige

Det er efterhånden blevet til en tradition, at IGEN i Aalborg holder sommerloppemarked. Og det er ikke kun fordi, det er hyggeligt at nyde vejret og stemningen med de lokale. Der er også godt salg i genbrugsvarerne fra én af Kræftens Bekæmpelses bedst sælgende butikker.

Karin Tilsted har byttet butikken ud med åben himmel. Foto: Nille Gry Klinge.

Karin Tilsted står i IGENs stand og sælger bl.a. isenkram og legetøj. Indenfor i butikken, der i dagens anledning holder 50 pct. udsalg på møbler, er der ligeledes godt gang i salget hele dagen.

- Allerede før vi åbnede, var der kunder uden for butikken. Der var nok en opkøber eller to iblandt dem, men det gør jo ikke noget, når bare vi får solgt godt, så der er plads til mere genbrug. Vi har fundet nogle fine ting frem til i dag, og det bemærker kunderne også, fortæller Karin.

En god oplevelse
Karin Tilsted har været frivillig i butikken i snart fire år og er vældig glad for det. 

- Vi har en god butik og et rigtig godt sammenhold. Vi kan ikke undvære det sociale, det er en meget vigtig del af dét at være frivillig, og denne dag er en af de gode oplevelser, vi har sammen, siger Karin.

Aalborg Lokalforening var også til stede. Foto: Nille Gry Klinge.

På loppemarkedet finder man også Aalborg Lokalforening, som er repræsenteret med en stand. Annelise Christensen sælger varer til fordel for Kræftens Bekæmpelse sammen med sine to frivillige kolleger.

Ens veste og højt humør i lokalforeningens stand. Foto: Nille Gry Klinge.

- Vi tager gerne ud med denne stand, når der foregår et arrangement som dette. Vi samarbejder meget på tværs af alle frivilligaktiviteter her i kommunen og virkelig godt med IGEN-butikken også, fortæller Annelise.

Det skaber opmærksomhed
Distriktschef for IGEN Kenneth Johansson fortæller, at sommerloppemarkedet efterhånden er blevet en stor succes.

Der var mange besøgende. Foto: Nille Gry Klinge.

- Vi har fået flere stande i år, og der har været flere besøgende. Det skaber noget opmærksomhed til butikken og kendskab både til IGEN og Kræftens Bekæmpelse. Omsætningen kan vi heller ikke klage over, for den er da højere end på en almindelig lørdag. Samtidig får vi doneret meget godt genbrug til butikken, når stadeholderne rydder op. Så det er bestemt arbejdet med at arrangere markedet værd, mener Kenneth Johansson.

Stemningen var god, vejret var godt, og kunderne strømmede til markedet hele dagen. Mon ikke sommerloppemarkedet i Aalborg fortsætter som fast tradition for IGEN.

kontakt: ngk@cancer.dk