Luk

IGEN på Strandboulevarden

Traditionen tro åbnede frivillige fra Kræftens Bekæmpelses IGEN-butik i Roskilde en pop-up butik for alle medarbejderne på Strandboulevarden.

5. december 2018
Nille Gry Klinge

Har drømt om julepynt

Annie og Hanne står klar kl. 10 den 5. december i deres midlertidige julebutik i kantinen på Kræftens Bekæmpelses hovedsæde i København. Som altid er der afsat to dage til genbrugsbutikken, så de ca. 400 ansatte kan få muligheden for at ’tanke op’ med julestads inden jul. Hver tirsdag hele året har de frivillige fra butikken i Roskilde sorteret og prismærket tingene, så de glæder sig meget til at få det solgt. –”Jeg har været så spændt, at jeg næsten ikke har sovet i nat”, siger Hanne, mens hun er i fuld gang med dagens første ekspeditioner. –”Jeg har drømt og drømt om julepynt”, griner hun.

Annie og Hanne regner ud, at de har været med i julebutikken i otte eller ni år, og det er stadig lige sjovt. –” Det er altid så stor en fornøjelse at komme herind i Kræftens Bekæmpelse, for de ansatte er altid så glade og imødekommende, og så roser de os så meget, så vi konstant har røde ører”, slutter Annie af.

Kommer flere gange

De to har noget at se til hele dagen, for medarbejderne kommer altid ned i butikken af flere omgange på de tre timer butikken er åben. Alle medarbejdere, er meget glade for traditionen med julebutikken, og flere fremhæver de søde frivillige, der står bag disken, og deres kæmpe indsats i julehandlens tjeneste.