Luk

Ingen ekstra udgifter ved planlægning af arrangementer

I efteråret kom det frem, at små lokale arrangementer havde udsigt til en ekstra regning, fordi der ville komme nye regler om pladsfordelingsplan og godkendelse af eventpladser fra årsskiftet. Efter kritik gik boligministeren dog ind i sagen, og som følge deraf vil de varslede ændringer alligevel ikke træde i kraft.

16. januar 2020
FORENING & FRIVILLIGE

De varslede ændringer kunne bl.a. have fået konsekvenser for Stafet For Livet. Foto: Stine Lynghard.

Det vakte en del bekymring, da det i november kom frem, at der var nye regler på vej, som kunne få mærkbare økonomiske konsekvenser for lokale arrangementer. Der var også kritik fra flere i foreningslivet, og på den baggrund gik boligministeren ind i sagen. Efter en politisk drøftelse er de varslede ændringer nu annulleret.

De nye regler ville blandt andet indebære, at man ved større arrangementer med mere end 150 deltagere skulle bruge en ekstern rådgiver til at lave en plantegning over arrangementet – og det ville koste væsentligt mere end at lave tegningerne selv. 

Læs om sagen her:

Mulig ændring af regler for lokale arrangementer

Søg godkendelse som normalt
De varslede ændringer kunne bl.a. have fået betydning for planlægningen af Stafet For Livet og for andre lignende aktiviteter. Men med den nye beslutning om at fastholde de hidtil gældende regler, vil Stafet For Livet og andre fortsat skulle søge godkendelser hos kommunen på nøjagtig samme vis som i 2019.

Dermed fjerner boligminister Kaare Dybvad Bek (S) nervøsiteten hos festivaler, byfester, markeder - og hos os - ved at melde følgende ud:

- Som boligminister ligger lovgivningen hos mig, og derfor ændrer vi nu reglerne. Det betyder konkret, at de frivillige markedspladser, byfester, spejderlejre og så videre vil kunne vælge den løsning, der passer dem bedst. De kan - præcist som i dag - få det godkendt hos kommunen, udtaler boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet i Forening & Frivillige på frivillig@cancer.dk.