Luk

Jesper Fisker: Man bliver glad, når man kommer ind i vores genbrugsbutikker

Efter halvandet år med corona er Jesper Fisker netop ved at afslutte sin rundtur i Danmark, hvor han har besøgt Kræftens Bekæmpelses forskellige arbejdspladser og frivilligaktiviteter. Flere af foreningens genbrugsbutikker var ingen undtagelse, og besøgene vakte stor jubel hos både de frivillige og vores administrerende direktør.

Jesper Fisker besøger genbrugsbutikkerne.

Jesper Fisker besøger de frivillige i foreningens genbrugsbutikker. Her ses han sammen med Annalise og Else fra butikken i Horsens. Foto: Frank Nissen

I Odense er 75-årige Margit Vest frivillig på tirsdagsholdet. Det har hun været lige siden 2012, hvor butikken slog dørene op første gang. I de knap 10 år der er gået med at passe sin tirsdagsvagt i bogafdelingen, har Margit kun haft gode oplevelser - både med de andre frivillige og med de mange Odenseanere, som er flinke til at slå vejen forbi butikken for at gør et genbrugskup eller donere noget fra deres gemmer.

I august var der dog én oplevelse, som Margit mindes med særlig glæde. Nemlig besøget af Jesper Fisker.

-Jamen det var en sand fornøjelse at møde Jesper og en ære at få lov til at vise ham rundt i butikken og sludre over en kop kaffe. Han er en utrolig flink og rar mand. Og der var ikke det, han ikke spurgte ind til. Han var interesseret i alt hvad vi render rundt og laver - ikke på sådan en facade-interesseret måde, han gik virkelig i dybden og tog sig tid til at snakke med de forskellige frivilliggrupper, udtaler Margit.

Margit er butiksfrivillig på tirsdagsholdet i Odense og var en af de frivillige, som fik æren af at vise Jesper Fisker rundt i butikken.

Margit er butiksfrivillig på tirsdagsholdet i Odense og var en af de frivillige, som fik æren af at vise Jesper Fisker rundt i butikken. Foto: arkiv

Formålet med Jespers Fiskers besøg i foreningens genbrugsbutikker er at få hilst personligt på de frivillige og at få et indtryk af de mangeartede arbejdsopgaver, der følger med som butiksfrivillig. Og så vil han naturligvis også gerne se butikkernes lokation.

Man kan mærke entusiasmen
-Man bliver glad når man kommer ind i vores genbrugsbutikker. Det gør man fordi man straks mærker den entusiasme og glæde, som de frivillige lægger i, at varerne bliver solgt på en god måde og at vi har glade og tilfredse kunder, udtaler en tydeligvis imponeret Jesper Fisker.

Vores administrerende direktør nøjedes ikke bare med at spørge ind til de frivilliges mangeartede opgaver. Han fulgte også indlevende med i hvordan varerne blev sorteret, vurderet, prissat og ikke mindst stillet frem i butikken. Og han fik da også selv købt et par brugte kvalitets joggingbukser i butikken i Odense.

Stor beundring og respekt for de frivilliges indsats
-Jesper udviste virkelig en oprigtig og dybfølt interesse i alt det vi gør, og det var så tydeligt at mærke, at han beundrer og respekterer vores indsats, siger Margit.

Det var ikke kun butikken i Odense, som fik fornøjelsen af at få vores direktør på visit. Faktisk har knap halvdelen af foreningens genbrugsbutikker indtil videre haft besøg af Jesper Fisker og i Horsens var det 71-årige Inge Reinholdt fra fredagsholdet, som stod klar til at tage imod ham.

-Det var rigtig dejligt at møde ham og opleve, at en så travl mand giver sig tid til at tage rundt og besøge vores butikker og hilse på os. Det betyder da meget, at han udviser den interesse. Han var utrolig behagelig at tale med og meget nede på jorden. Og vores butik fik meget ros med på vejen. Han var meget imponeret over hvor fin en butik vi har og også kvaliteten af vores varesortiment, udtaler Inge, som har været frivillig i butikken i 11 år og er ansvarlig for isenkram og pyntegenstandene.

-Jeg har fået et særdeles godt indtryk af butikkerne og af det tårnhøje engagement, der er blandt de frivillige. Jeg er vildt imponeret af den dedikation og professionalisme, der lægges for dagen. Vores butikker fremstår i et meget positivt lys, udtaler Jesper Fisker. 

Jesper Fisker får overrakt jubilæumspose nr. 3000 af Annalise og Else fra butikken i Horsens.

Jesper Fisker får overrakt jubilæumspose nr. 3000 af Annalise og Else fra butikken i Horsens. Foto: Frank Nissen

Jesper Fisker modtager genbrugspose nummer 3000
Også Else Kiærbye og Annalise Thorsen -  bedre kendt som ’posedamerne fra Horsens’  - fik fornøjelsen af at hilse på Jesper Fisker, da han var på besøg i butikken i Horsens. Og lejligheden blev straks benyttet til at overrække ham genbrugspose nr. 3000.

Det er ikke første gang at vores direktør modtager en jubilæumspose af Else og Annalise. Sidste efterår, under corona, sendte de nemlig pose nr. 2000 over til Jesper Fisker. At få mulighed for personligt at overrække ham et eksemplar var alligevel noget andet:

Jesper Fisker modtager klimavenlig jubilæumspose nr. 2000.

Jesper Fisker med genbrugspose nr. 2000, som han modtog af Annalise og Else i efteråret 2020. Foto: Tune Friis

-Det er rart at vide, at vi også er værdsat af toppen
-Da vi fik nys om at Jesper ville komme og besøge butikken blev Else og jeg hurtigt enige om, at han da skulle have en ny jubilæumsudgave af posen. Og det var dejligt at hilse på ham og ikke mindst se hans begejstring for posen og det vi ellers render rundt og laver i butikken. Selv om vi frivillige er gode til at klappe hinanden på skulderen, så er det rart at vide, at vi også er værdsat af toppen, udtaler Annalise.

-Jeg er fuld af beundring for vores frivillige. Jeg synes det er imponerende hvor kreative og initiativrige de er og jeg er meget glad for at modtage endnu en jubilæumspose, siger Jesper Fisker, som tydeligvis er glad for både at modtage endnu en genbrugspose og møde damerne bag.

Else og Annalise er butiksfrivillige i butikken i Horsens og er begge uddannede håndarbejdslærere. For nogle år siden fik de den idé, at de ville sy klimavenlige poser af brugt stof, duge og sengetøj, som alligevel ikke kan sælges i butikken. Og det må man sige, at de gør de med stor succes - stofposerne går nemlig som varmt brød i butikken og bliver solgt til 8 kr. pr. stk.

At Jesper Fiskers besøg i de forskellige genbrugsbutikker vakte stor jubel hos både de frivillige og ham selv, hersker der ingen tvivl om.

Læs også om, hvordan der er brug for dig som ny genbrugsfrivillig:

Bliv genbrugsfrivillig