Luk

Jesper Fisker: Nyt om plan for landsindsamling

På vores platforme debatteres det i disse dage, om vi bør aflyse en eventuel ny landsindsamling. Kræftens Bekæmpelse arbejder lige nu hårdt på at få en ny indsamlingsdato og dermed en årlig dør-til-dør landsindsamling som planlagt. Grunden til, at vi fastholder at prøve at få en ny landsindsamling i år, forklarer adm. direktør Jesper Fisker i sit svar til alle frivillige her.

14. marts 2020
Nille Gry Klinge, Forening & Frivillige

Kære alle indsamlingsledere.

Mange tak for jeres store indsats. Vi kan ikke takke jer nok for al den støtte, vi modtager i en svær situation som denne.

Vi kan sagtens forstå både frustrationer, undren og de mange spørgsmål. Vi er i en situation, som vi aldrig nogensinde har været i før, og vi må alle navigere varsomt og med omtanke. Lad mig prøve at redegøre for situationen, som den er nu:

Vi har fulgt udviklingen i forhold til COVID-19 siden starten, og man må sige, at det udvikler sig hastigt. Derfor har vi også løbende behov for at vurdere og revurdere, hvad det rigtige er at gøre. I første omgang har vi valgt at aflyse Landsindsamlingen den 29. marts. Vi kan selvfølgelig ikke bidrage til den potentielle smittefare, som en indsamling måtte have på nuværende tidspunkt.

Dernæst går overvejelserne lige nu på et alternativ. Skal vi aflyse 2020? Skal vi lave en digital indsamling? Skal vi flytte indsamlingsdatoen? Det er ikke lette valg.

I overvejelserne ligger mange hensyn, der skal tages. Der er hensynet til især jer som indsamlingsledere, som bruger SÅ mange timer på at planlægge en dag med 25.000 indsamlere på gaden. Der er hensynet til alle de mange indsamlere, som hvert år har en dag, hvor de mindes og har gode oplevelser sammen. Landsindsamlingen er sammenhold og en vigtig gestus af støtte til alle kræftramte og deres pårørende, der mærker, at befolkningen bakker op om dem og om kræftsagen. Endelig er der også hensynet til de midler, som indsamlingen bidrager med til forskning, forebyggelse og patient- og pårørendestøtte.

At aflyse landsindsamlingen i 2020 er en stor beslutning. Det samme gælder, hvis vi vælger at erstatte den med en digital indsamling. Det er muligt, at det bliver løsningen, men det kræver nøje overvejelser, for både en aflysning og en digital indsamling betyder, at vi ikke får lavet den stærke, fælles markering af støtte til kræftpatienter og pårørende. Og at vi mister betydelige indtægter til vores vigtige formål. Det er derfor, at landsindsamlingerne stadigvæk afholdes dør til dør – det er en af de mest effektive måder at samle ind til kræftsagen på og vise opbakning.

Men hvorfor melder vi så ikke bare en ny indsamlingsdato ud? Det ville vi hjertens gerne gøre. Men det er ikke så nemt at finde en dato. Der er mange indsamlinger i Danmark i løbet af et år, og derfor er der reelt ikke så mange datoer at vælge imellem. Og de datoer er der også andre organisationer, der gerne vil have. Indsamlingsnævnet dikterer, at man bliver enige med de andre organisationer, hvis man ønsker at flytte en indsamling – og det er så der, vi er nu. I dialog med de andre organisationer om en ny dato.

Vi forstår jeres spørgsmål og vil gerne svare på alle dem, vi kan. Vi opdaterer løbende, så snart vi ved noget. Tusind tak for jeres tålmodighed – vi kan ikke gøre det her uden jer.

Mange hilsener

Jesper Fisker

3

Kommentarer

Jytte Olesen Olesen

Jytte Olesen Olesen Vi skal passe på ikke at komme for langt ind i året med en ny dato, og samtidig være sikre på, at alt det med Covi-19 er overstået.
Vi har mange arrangementer i efteråret, Stafet for Livet, Lyserød Lørdag og Knæk Cancer, hvor vi beder om støtte 
MVH 
Jytte fra Aalborg Lokalforening

15. marts 2020 18:58

Flemming Og Kitte Vestergaard

Flemming Og Kitte Vestergaard Hej med jer
Som indsamlingsleder her i Odder, vil jeg pege på en digital indsamling i uge 22.  Før der bliver skoleferie og tankerne er et andet sted end tanker på Landsindsamlingen til Kræftens Bekæmpelse, men Landsindsamling på den traditionelle vis er prioritet et.
Men budskabet skal selvfølgelig udbredes til alle pr. kanaler.
Vh.
Flemming Vestergaard
KB  Odder afd.

15. marts 2020 22:01

Stine Lynghard

Stine Lynghard Kære Jytte og Flemming, mange tak for jeres gode input, som jeg vil bringe videre. Det er fantastisk at mærke den store opbakning til Landsindsamlingen midt i en meget uvant situation for os alle, og der arbejdes på højtryk for at finde den bedste løsning. Mange hilsner Stine, sekretariatet i Forening & Frivillige

16. marts 2020 15:47