Luk

Kasper på 19 år: ’Vigtigt at vise, at vi unge ikke bare sidder på vores flade’

Elevrådsformanden fra Viborg Tekniske Gymnasium er ved at mobilisere indsamlere til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling blandt eleverne.

20. marts 2018
Lise Bondesen, Kommunikation

Der er smilerynker i ansigtet og måske lidt gråt på toppen hos en stor del af mange tusinde frivillige, som søndag 8. april går på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling.

Typisk er flertallet af indsamlerne plus 40 – med rigtig mange indsamlere i aldersgruppen 40-49 samt i gruppen af de 60-69-årige. Kræftens Bekæmpelse lavede sidste år efter landsindsamlingen en evaluering blandt godt halvdelen af de op mod 27.000 indsamlere, og den viste, at 73 procent af deltagerne var over 40 år.

Men også mange unge melder sig under indsamlingsfanerne. Og en af dem er 19-årige Kasper Taulbjerg fra Viborg.

- Det er en vigtig sag at støtte. Næsten igen kan undgå at blive ramt af kræft i en eller anden forstand – enten fordi man selv bliver syg, eller fordi ens pårørende eller venner gør det, siger Kasper Taulbjerg.

En mand med en mission

Han er 3.g’er på Viborg Tekniske Gymnasium, hvor han også er formand for elevrådet. Han har sat sig selv en mission: At få skolens elever ud med indsamlingsbøtterne 8. april.

Foreløbig har han mobiliseret fem indsamlingshold – og det vel at mærke før han har indledt sin helt store slut-offensiv. Selv skal han naturligvis også ud og samle ind.

- Jeg synes, det er vigtigt at vise, at vi unge ikke bare sidder på vores flade. Vi må også hjælpe til, forklarer Kasper om årsagen til, at han har kastet sin energi ind i landsindsamlingen.

Mistede sin farmor

Han har selv prøvet at miste. Hans farmor, Anni, døde for tre år siden af knoglemarvskræft, og der har været andre kræfttilfælde tæt på familien. Måske derfor er Kasper Taulbjerg i en forholdsvis ung alder bevist om, at kræft er noget, som berører de fleste af os.

Viborg Tekniske Gymnasium har fokus på naturfaglige fag. Så det kan meget vel tænkes, at der blandt eleverne er flere kommende forskere i eksempelvis medicin til kræftramte. Selv er Kasper på den bioteknologiske linje og bliver student til sommer. Men først er der altså lige en landsindsamling, der skal vel overstås.

- Jeg håber, jeg kan være med til at skabe en ny tradition på skolen med, at vi elever er med til at samle ind. Jeg vil i hvert fald gøre mit til det, erklærer Kasper, som planlægger at appellere til sine medstuderende på flere kanaler: Han vil skrive til dem. Han vil bede elevrådets medlemmer hjælpe til. Og han vil på en kommende fredagssamling for alle elever gøre reklame for den gode sag.