Luk

Kender du Knæk Cancer kampagnen Cool Uden Røg?

Med et læserbrev i den lokale avis kan du være med til at synliggøre kampagnen og sætte fokus på unge og rygning i dit lokalområde.

21. april 2015
Louise Wohllebe, Forebyggelse & Oplysning


Kræftens Bekæmpelse sætter i 2015-16 fokus på unge og rygning med kampagnen Cool Uden Røg, der er finansieret af Knæk Cancer-midlerne. Målet for Cool Uden Røg er, at skoleelever ikke skal begynde at ryge og at unge, der allerede ryger, skal stoppe igen.

 

Cool Uden Røg-kampagnen består af to indsatser:

  • Undervisning og konkurrence

Cool Uden Røg til skoler er et undervisningsforløb og en fotokonkurrence for elever i 7.-9. klasse. Gennem film, diskussioner og øvelser arbejder klasserne med, hvad der er cool, og om det er cool at ryge. Som en af øvelserne skal eleverne selv tage fotos af motiver, de synes er cool. Dem uploader de på en webside og er med i en konkurrence.

  • Mediekampagne til ungdomsuddannelser
    Undervisningsforløbet Cool Uden Røg lægger sig op ad en landsdækkende mediekampagne med samme navn i efteråret 2015. Kampagnen sætter fokus på rygning i ungdomsmiljøet og opfordrer unge rygere til at stoppe eller udfordre deres rygning med hjælp fra en helt ny version af det digitale rygestopprogram Xhale.dk og tilhørende app.

 

Gør Cool Uden røg synlig lokalt

Lige nu kan du hjælpe os med at gøre kampagnen synlig i dit lokalområde ved at sende din lokalavis et læserbrev, der opfordrer områdets skoler til at være med i Cool Uden efter sommerferien. Meld dig ind i gruppen Cool Uden Røg på Frivillig.dk. Her finder du skabelon og vejledning til læserbrevet og kan læse mere om frivilliges rolle i kampagnen.

 

Har du spørgsmål til Cool Uden Røg kan du kontakte Louise Wohllebe, lwo@cancer.dk. Tlf.: 35 25 76 31.