Luk

Kræftens Bekæmpelse efterlyser afklaring for familier med kræftramte børn

Direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker, har kontaktet Sundhedsstyrelsen med budskabet om, at der er brug for en klar udmelding om en mulig samling af kræftbehandlingen af børn til foråret. Det efterlader familier til kræftramte børn i utryghed og usikkerhed, siger Jesper Fisker. 

3. december 2020
ARNE NOTKIN, KOMMUNIKATION

Vi kan ikke forestille os at behandlingen af børn med kræft samles et enkelt sted, med mindre der er klare kvalitetsforskelle og forskelle i børns muligheder for at overleve. FOTO: Unsplash

- Det sidste familier til kræftramte børn har brug for er usikkerhed om, hvor deres børn skal behandles i fremtiden. Derfor dur det ikke, at Sundhedsstyrelsen bare udskyder en beslutning om placeringen af den fremtidige behandling af børn med kræft. Det efterlader familier til kræftramte børn i utryghed og usikkerhed, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Klar udmelding
Jesper Fisker har derfor kontaktet Sundhedsstyrelsen.

- Vores budskab er, at der er brug for en klar udmelding. Vi kan ikke forestille os at behandlingen af børn med kræft samles et enkelt sted, med mindre der er klare kvalitetsforskelle og forskelle i børns muligheder for at overleve. Og sådan som vi læser debatten, er der ikke tale om sådanne forskelle, og derfor er en flytning ikke aktuel, siger Jesper Fisker.

- Men vi lytter, hvis Sundhedsstyrelsen eller andre har en viden om kvalitetsforskelle eller faglig forskelle, som vi ikke kender til, tilføjer Jesper Fisker.

Kræftens Bekæmpelse har ikke været hørt i forbindelse med Sundhedsstyrelsens arbejde.

-  Det har undret mig, og jeg har derfor foreslået Sundhedsstyrelsen om at inddrage os, hvis den alligevel beslutter at genoptage arbejdet.

Læs hele nyheden på cancer.dk