Luk

Kræftens Bekæmpelse samler ind på forsvarlig vis

Når Kræftens Bekæmpelse afholder sin årlige landsindsamling søndag den 16. august, er der ekstra fokus på at passe på hinanden og sikre en sundhedsmæssig forsvarlig indsamling. Men målet er det samme, for særligt lige nu er der behov for at støtte kræftpatienter og pårørende.

17. april 2020
FORENING & FRIVILLIGE

Landsindsamlingen er flyttet til søndag den 16. august 2020. Foto: Nille Gry Klinge.

Kræft er en alvorlig sygdom, og den er ikke forsvundet, selv om manges øjne for tiden hviler på coronavirus. Tværtimod får Kræftens Bekæmpelse lige nu mange henvendelser fra bekymrede kræftpatienter og pårørende.

- Det er en svær tid at være kræftpatient i lige nu. Oven i bekymringerne om selve kræftsygdommen, er mange patienter også bange for at få coronavirus, og de er fortvivlede over, at de ikke kan få deres pårørende med til undersøgelser på hospitalet. Så de kontakter vores rådgivningstilbud for at få hjælp og støtte, siger Charlotte Gerhauge, der er frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse.

Når Kræftens Bekæmpelse samler ind til Landsindsamlingen, kommer der vigtige bidrag ind til arbejdet med at støtte kræftramte – men også til at forske i kræft og forebygge nye tilfælde. Samtidig er Landsindsamlingen meget mere end en indsamling.

- Det er også en stærk og vigtig gestus af støtte til alle kræftramte og deres pårørende. Og i denne tid har kræftramte særligt brug for at mærke opbakningen. Det er en tydelig markering af, at vi står sammen mod kræft – men nu bare med afstand af hensyn til sikkerheden, siger Charlotte Gerhauge.

Det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt
Kræftens Bekæmpelse skulle oprindeligt have afholdt sin årlige landsindsamling søndag den 29. marts, men grundet den alvorlige situation med coronavirus i Danmark blev indsamlingen aflyst. Efterfølgende har Indsamlingsnævnet besluttet, at Kræftens Bekæmpelse må afholde landsindsamling søndag den 16. august i stedet. Læs om det her:

Kræftens Bekæmpelse er klar med en ny dato for Landsindsamlingen

Det er dog fortsat afgørende for Kræftens Bekæmpelse, at myndighederne på det tidspunkt vurderer, at det er forsvarligt at samle ind.

- Indsamlingen bliver kun gennemført, hvis vi kan gøre det på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, og vi vil til enhver tid følge myndighedernes retningslinjer. Vi er en forening for nogle af de mest udsatte patienter – kræftpatienterne – og vi føler et stort ansvar for at passe på både vores indsamlere, frivillige og de danskere, vi banker på hos, siger frivilligchef Charlotte Gerhauge fra Kræftens Bekæmpelse.

Det bliver derfor heller ikke en traditionel landsindsamling. Allerede nu er det besluttet, at der vil være særligt fokus på god håndhygiejne. Der vil ikke være nogen store morgenmadssamlinger, som der plejer, og indsamlere kommer ikke til at opholde sig sammen i store grupper før og efter, de går deres ruter. Og der vil blive lagt vægt på overholdelsen af sikkerhedsafstand mellem alle involverede.

En god og tryg landsindsamling
Kræftens Bekæmpelse vil desuden afholde dialogmøder med de frivillige, som står for Landsindsamlingen, hvor det skal drøftes, hvordan indsamlingen kan afvikles på en god og tryg måde for alle. Møderne bliver afholdt den 30. april og den 5. maj.

- Det er altafgørende for Kræftens Bekæmpelse, at både indsamlere og kampagneledere kan føle sig trygge, når de samler ind til kræftsagen. Vi vil hellere gøre for meget end for lidt, når det handler om at beskytte hinanden, siger Charlotte Gerhauge.

Hun understreger, at Kræftens Bekæmpelses arbejde og støtte til forskning, rådgivning til patienter og forebyggelse udelukkede beror på danskernes velvilje.

- Det er danskerne, der med små og store frivillige bidrag sikrer forskning, der betyder at flere mennesker end nogensinde før overlever kræft, og at patienter og pårørende kan få hjælp til at leve et godt liv. Derfor håber jeg, at der vil blive taget godt imod vores indsamlere, siger Charlotte Gerhauge.

Læs mere om Landsindsamlingen på vores 'Spørgsmål og svar'-side:

Corona Q & A

Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, på mail landsindsamling@cancer.dk eller på tlf. 35 25 75 03.

1

Kommentarer

Anne Lund Mange tak for informationen. Det er dejligt vi løbende bliver orienteret. Vi krydser fingre osv for at indsamlingen kan gennemføres og jeg føler mig sikker på, at KB kun gennemfører, hvis vi kan gøre det sundhedsmæssigt forsvarligt. Jeg tror når vi alle hjælpes ad med at få det tilrettelagt vil det kunne foregå efter retningslinjer udstukket af KB - og naturligvis at vi kampagne/indsamlingsledere i hver lokalforening er behjælpelige med at gøre det forsvarligt. Danmark har vist - vi kan stå sammen - og i KB har vi også altid haft viljen til at stå sammen, så det håber jeg også vi gør denne gang. Indsamlingslederne her i lokalforeningen er klar - og det håber vi også indsamlerne er. Vores bank og lokaler vi låner er også positive.
Nu da så mange stafetter er aflyst er det jo ekstra vigtigt, vi alle prøver på at få det bedst mulige resultat af Landsindsamlingen - til gavn for kræftramte og pårørende.
Vil her fra Lemvig ønsker alle en rigtig dejlig weekend, hvor solen vil skinne på os og gøre coronatiden lidt lysere - vi får lyset tilbage i Danmark når vi står sammen.

17. april 2020 17:21