Luk

Lær nyt og mød andre frivillige digitalt

Tilmeld dig et af de kommende digitale kurser og få tips, inspiration og nye redskaber til dit frivillige arbejde. Du deltager hjemme fra din egen computer.

15. januar 2021
HENRIETTE LYNDERUP KIRKESKOV, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Der kommer løbende nye frivilligkurser, som du kan tilmelde dig. Foto: Colourbox.

Mange frivillige har glæde af at mødes med andre, dele gode idéer og inspirere hinanden til at løse opgaverne endnu bedre. Men på grund af coronasituationen er det ikke muligt at mødes fysisk for tiden til kurser og andre kompetenceudviklende aktiviteter på tværs af frivilliggrupper og indsatser.

Heldigvis kan vi i stedet mødes digitalt for at gøre hinanden klogere og holde modet oppe, mens vi venter på, at fysiske frivilligaktiviteter og -fællesskaber kan åbne igen. Ved at deltage digitalt sparer du desuden tid på transport, og kurserne er af kortere varighed, så de nemt kan få plads i kalenderen.

Kurser i den kommende tid
I den nærmeste fremtid kan du deltage i:

Live-kursus om rekruttering af frivillige – 2. februar kl. 15-16 eller 3. februar kl. 17-18

Live-kursus om frivilligledelse – 6. februar kl. 10.00-12.30

Online netværksmøder i Stafet For Livet – mange muligheder i perioden 18. januar-11. marts

Følg linkene for at læse mere og tilmeld dig via frivillig.dk. De digitale aktiviteter foregår på 'Microsoft Teams'. Er du ny i den verden, hjælper underviserne/mødeværterne dig i gang på forhånd, så der er styr på teknikken.

Konkrete redskaber
Poul Erik Sehested Kristensen, næstformand i Næstved Lokalforening, deltog i digitalt formandskursus i november 2020, og det fik han meget ud af:

- Selvom jeg har været med i bestyrelsesarbejde i flere år, fik jeg gode, konkrete redskaber til at få aftalt og målrettet bestyrelsesarbejdet, siger Poul Erik Sehested Kristensen.

Og han supplerer omkring den digitale ramme:

- Der var reel proces på kurset, og det blev sikret, at vi alle kom til orde. Det var imponerende, hvad vi nåede på relativt kort tid, fortæller han.

Mere på vej – måske med hjælp fra dig
Hold løbende øje med frivillig.dk under 'Kurser og møder', hvor der vil komme nye tilbud, du kan tilmelde dig.

Har du ønsker til nye temaer for digitale kurser eller lyst til selv at være med til at udvikle nye kompetenceudviklende tilbud, er du meget velkommen til at skrive til udviklingskonsulent i Patientstøtte & Frivillig Indsats, Henriette Lynderup Kirkeskov på henlk@cancer.dk.