Luk

Lene er årets 'Fantastiske Frivillige'

Lene Kirstine Baggersgaard vinder årets Fantastiske Frivillige-pris og præmien på 25.000 kroner, efter hun under corona-nedlukningen tog 49 nattevagter på Vejle Krisecenter.

27. november 2020
FORENING & FRIVILLIGE

Lene Kirstine Baggersgaard fik overrakt en pris på 25.000 kroner sponsoreret af Coop til at fortsætte det gode frivillige arbejde. Foto: Røde Kors.

Da coronapandemien lukkede Danmark ned i foråret, trådte Lene Kirstine Baggersgaard til. Hun er frivillig på Vejle Krisecenter, hvor hun tog 49 nattevagter i træk under coronanedlukningen. Derfor er hun nu kåret som årets Fantastiske Frivillige.

- Jeg kunne simpelthen ikke rumme, at kvinderne og deres børn på krisecentret skulle være alene om natten. Når man efter at have været udsat for vold er på et krisecenter, er man ekstremt sårbar, og der er brug for trygge rammer, for at man kan komme videre. Det var vigtigt for mig, at der også var trygt om natten, og derfor var det naturligt for mig at tage nattevagterne under nedlukningen, siger Lene.

Fantastiske Frivillige er en årlig pris, der uddeles af Røde Kors, Coop, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse for at hylde frivillige i Danmark. Næsten 200 frivillige blev nomineret til prisen, og en jury udvalgte 10 finalister.

Læs om Jef, der er frivillig for kræftsagen og var en af de ti finalister:

Jef kan vinde frivilligpris for sit arbejde med kræftramte mænd

En ekstraordinær indsats under coronanedlukningen
Med prisen modtager Vejle Krisecenter en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop.

- Verden er et bedre sted på grund af Lene. Og der, hvor hun så adskiller dig fra de fleste, er at hun under forårets coronanedlukning ene kvinde tog 49 nattevagter i streg. Fordi hun ikke syntes, kvinderne og deres børn skulle være alene. Det er de færreste, der omsætter den omsorg til 49 nattevagter, siger Marie-Louise Gotholdt, national chef ved Røde Kors, under overrækkelsen af prisen.

Se videoen, hvor Lene bliver overrasket med prisen:

Lene Baggersgaard er årets Fantastiske Frivillige

Lene har været frivillig på Vejle Krisecenter siden 2013. Hun er indstillet til prisen Fantastiske Frivillige for sin utrættelige indsats under coronanedlukningen, og fordi hun møder kvinderne på krisecentret på en god og anerkendende måde.

- Det er netop en ildsjæl som Lene, der viser, hvor stor betydning den personlige indsats har for mennesker, der står i en sårbar livssituation, siger Maruska la Cour Mosegaard, sekretariatschef i Kræftens Bekæmpelse.

Læs mere om prisen:

Fantastiske Frivillige