Luk

Lyserød festdag - nu i en lidt anderledes form

I morgen løber Lyserød Lørdag for 13. gang af stablen til fordel for brystkræftsagen. Grundet corona er formen en lidt anden end normalt. Men opbakningen fra de mange lokale ildsjæle er ganske, som den plejer: helt i top. - Vi er så taknemmelige for alle, der knokler for, at Lyserød Lørdag også i år bliver en god festdag, siger Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.

2. oktober 2020
FUNDRAISING & MEDLEMMER

Mange frivillige er ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til lørdag.

Lyserød Lørdag og danskernes opbakning til brystkræftsagen har vokset sig større og større år for år. Men som så meget andet i dette coronaramte år, ser Lyserød Lørdag anno 2020 noget anderledes ud.

Mange frivillige, foreninger og lokale erhvervsdrivende starter med at planlægge de forskellige lyserøde events, aktiviteter, særtilbud etc. tidligt på året. I år var ingen undtagelse, men som noget nyt har de nøje måtte følge med i myndighedernes pressemøder om smittetryk, samfundssind og forsamlingsforbud.

- I Kræftens Bekæmpelse tager vi selvfølgelig hensyn til alle aktuelle tiltag fra myndighederne. Derfor har vi, sammen med de mange ildsjæle ude i landet, løbende tilpasset os de nye retningslinjer. Og tænkt nyt i forhold til planerne for årets arrangementer - blandt andet også for Lyserød Lørdag, siger adm. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

Med de seneste restriktioner for forsamlinger har flere og flere af de frivillige desværre måtte se i øjnene, at deres events og ideer ikke kunne blive til noget i år. Men der er heldigvis fortsat mange, der farver Danmark lyserød i morgen den 3. oktober.

Fysisk og digital Lyserød Lørdag
Landet over kan man stadig finde aktiviteter og gode tilbud, der alle går til brystkræftsagen. På Lyserød Lørdags online Danmarkskort kan man få overblik over de cirka 270 lokale tiltag, som man i år kan støtte op om.

Er man forhindret i at deltage, eller er der ikke en aktivitet tæt på, kan man også støtte Lyserød Lørdag via en online indsamling:

Støt brystkræftsagen

- Vi er så taknemmelige for alle de mange frivillige, der knokler for, at Lyserød Lørdag bliver en god festdag. Jeg håber også, at danskerne – som sædvanligt - har lyst til at bakke op om dagen og indsamlingerne. Så vi alle, trods diverse corona-restriktioner, får lidt af den følelse af sammenhold, som Lyserød Lørdag normalt giver os, siger Jesper Fisker.